Šovasar Rēzekne visus vienos pilsētas svētkos

Pirmajās augusta brīvdienās Rēzekne vienos visus, kas vēlēsies priecāties par vasaru, sauli, mūziku, jautrību un kas vēlēsies būt lielā ļaužu pūlī. No 2012. gada 3. līdz 5. augustam notiks tradicionālie pilsētas svētki, kuros organizatori ir paredzējuši daudzus interesantus pasākumus visām paaudzēm un dažādām interesēm. Šogad svētku atslēgas vārdi ir "Rēzekne vieno", un viss sāksies ar visaktīvākās sabiedrības daļas – jauniešu – vienošanu.

Piektdien, 3. augustā, "Rēzekne vieno jauniešus". Šajā dienā plkst. 15:00 Latgales kultūrvēstures muzejā notiks izstādes "Pasaules latgaliešu māksla", un šis notikums sakrīt ar Trešā pasaules latgaliešu saieta sākumu. Pilsētas svētku sākuma akordi izskanēs plkst. 18:00 Kultūras un atpūtas parkā IX Starptautiskā akordeonistu plenēra "Rēzekne 2012" dalībnieku izpildījumā. Pēc stundas, plkst. 19:00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā notiks konkurss "Mis un Misters Rēzekne 2012", bet jau plkst. 20:00 Kultūras un atpūtas parka estrādē notiks jauniešu estrādes mūzikas un deju grupu koncerts. Jūs priecēs Exlusive, Re:Peat, Qeens, Stop Time Dance Studio, Show Dance group, Dinamic Hit, Pepijas, Rikši, Niagara, brāļi Puncuļi, saksofonistu kvartets un daudzi citi. Tuvojoties naktij, plkst. 22:30 visiem klātesošajiem būs iespēja vērot konkursa "Mis un Misters Rēzekne 2012" svinīgo prezentācijas uznācienu, bet pēc Laura Reinika uzstāšanās būs koncertballe, kurā spēlēs grupas "Forte" (Madona) un "Avtoportret" (Rēzekne).

Sestdiena, 4. augusts, ir veltīta tam, lai vienotu tautības. Jau no plkst. 10:00 Latgales ielā pie Nacionālo biedrību kultūras nama notiks uz festivālu atbraukušo krievu, baltkrievu, ukraiņu, poļu un ebreju radošo kolektīvu koncerts. Šajā pašā laikā sāksies un līdz plkst. 14:00 turpināsies aktīvas svētku norises Raiņa ielas posmā no parka līdz 18. Novembra ielai. Būs gan tirdziņi, gan koncerti, gan ielu basketbols, gan visvisādas aktivitātes jauniešiem – Break dance, Hip Hop, RAP, Bid Box un daudzas citas ielu kultūras. Vēlāk plkst. 17:00, kad visi jau būs krietni noguruši un izsalkuši, jūsu rīcībā būs lauka virtuve, dažādu nacionālo ēdienu gatavošana un degustācija. Protams, dienā, kad tiek vienotas tautības, labi iederas arī ratiņu parāde – šī brīnišķīgā vecāku fantāzijas un lieliskās bērnu vaļsirdības varavīksne. Šī rēzekniešu iemīļotā krāšņā aktivitāte, kas pierāda, ka Rēzeknei ir nākotne, sāksies plkst. 11:00 un notiks Sporta pārvaldes stadionā. Vēl krāšņāku šo pasākumu padarīs bērnu popgrupu uzstāšanās un sporta klubu paraugdemonstrējumi, pēc kā Mini Pich laukumā notiks pagalmu futbola turnīrs.

Vakarā plkst. 19:00 Kultūras un atpūtas parkā notiks Nacionālo kultūru festivāla dižkoncerts "Valodu balsīs, tautu rakstos". Koncertā piedalīsies deju kopa "Dziga", postfolkgrupa "Rikši", Rēzeknes mazākumtautību kolektīvi, Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas nacionālie radošie kolektīvi, kā arī solistu ansamblis "Klasika-art" no Maskavas (Krievija).

Un šīs brīnišķīgās dienas noslēgumā plkst. 23:00 – Krievijas dziedātājas Jūlijas Savičevas koncerts. Pēc viņas uzstāšanās rēzekniešus uzrunās Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pēc tam būs svētku salūts un noslēgumā līdz diviem naktī būs nakts balle disko ritmos ar pazīstamiem dīdžejiem.

Svētdien, 5. augustā Rēzekne vienos paaudzes. Un visām paaudzēm vienojošākais faktors ir garīgums. Plkst. 12:00 notiks svētku dievkalpojums Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, bet plkst. 15:00 katedrālē noslēgsies Latgales ērģeļu dienas.

Vakarā, plkst. 20:00 Kultūras un atpūtas parka estrādē būs skatāma Rīgas Muzikālā teātra 7 brīvdabas komēdija visām paaudzēm "Teic, kur zeme skaistākā", kurā piedalās slavenas Latvijas zvaigznes – Maija Doveiko, Akvelīna Līvmane, Juris Kalniņš, Jolanda Suvorova, Mārtiņš Brūveris, Valters Krauze un daudzi citi. Režisors Voldemārs Šoriņš, muzikālais producents Atis Auzāns.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.81624484sec.