Piedzīvo senās pils vēsturi Dobeles Pils svētkos

Vēsture, lai tā būtu dzīva, jāpiedzīvo, jāizgaršo, jāizdejo un jāsadzird, tāpēc  Dobeles Pils svētki 2012. gada 4. augustā tiek veidoti kā garšas, krāsas, skaņas un sajūtu buķete, kur ikviens ir aicināts līdzdarboties.

Pils pagalms pārvērtīsies krāšņā tirgus laukumā, kur cep, vāra, ēd un dzer, spēlē teātri, kur var uzlaikot senas drānas, klausīties galma mūziku, izstaigāt un kaut iedomāties Senās Pils istabu plānojumu Dobeles komtura fon der Rekes, Kurzemes hercoga Fridriha atraitnes Magdalēnas, vai pils pārvaldnieka Offenberga laikos. Dobeles Pils vēsture ir blīva, tajā ir daudzu laikmetu uzslāņojumi un norisinājies tik daudz notikumu, sākot jau no varonīgo zemgaļu cīņām 13. gadsimtā.

Pils svētki tiks ieskandināti 4. augustā pulksten 15:00 Dobeles Tirgus laukumā ar  ceļojošo cirku, orķestri un zirgu izjādēm. Pēc muzikāla gājiena uz Dobeles pilsdrupām apmeklētājus tajās sagaidīs dažādi pārsteigumi. Augstdzimušas dāmas un kungi no dažādām Latvijas pilīm – muzejiem centīsies ievilināt savā noslēpumainajā pasaulē, būs izpriecas ar kopā ar uguns rijējiem, garkājiem un klauniem, ar ēšanu, dzeršanu, dancošanu un spēkošanos, ar kartupeļu mizošanas un govs slaukšanas sacensībām, ugunskuru un ziedu vainadziņu mešanu upē.

Pulksten 17:30 muzicēs Spānijas galma orķestris, bet pulksten 19 Spānijas ritmus turpinās Ogres Tautas teātris ar Moljēra lugu "Dons Žuans".

Pulksten 21:00 sāksies noslēguma koncerts – Dobeles pils mistērijas ar uguns šovu, ar Valta Pūces Etnogrāfiskā orķestra koncertu un  tautas deju ansambļa "Kalve" dejotājiem. Koncerts plūstoši pāries vakara ballē un vispārējā līksmībā.

Ieeja visas dienas garumā brīva.

Vairāk informācijas par pasākumiem Dobelē interneta vietnē www.dobele.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59876513sec.