Valmierā norisinās izstāde ''Laimīgais ķirbis''

Valmieras muzeja Pilskalna ēkas Veļas žāvētavā no 21. septembra līdz 21. oktobrim skatāma izstāde ''Laimīgais ķirbis''.

Ķirbju kolekciju piedāvā Jeru pagasta Lejasvagaļu saimniecība. Saimniecībā Lejasvagaļi ar ķirbju audzēšanu nodarbojas jau kopš 2000. gada. Iesākumā tas bija tikai hobijs, taču tagad tas ir izaudzis nelielā ģimenes biznesā.

Lejasvagaļi informē: ''Kopš 2007. gada uzņemam tūristus un šogad mūsu saimniecībā ir apskatāmas ap 50 ķirbju šķirnēm, kā arī dažādi citi interesanti augi. Paralēli tūrismam tiek audzēti ķirbji arī pārstrādei un ražoti dažādi ķirbju pārstrādes produkti. Mūsu logo ir Luckypumpkin, zem kura tiek ražots gan ķirbju-smiltsērkšu nektārs un biezenis, gan smiltsērkšķu sula, gan arī ķirbju sukādes.

Katru gadu ''Lejasvagaļos'' ir iespējams ieraudzīt ko jaunu, jo vienmēr tur vienmēr cenšas atrast kādu interesantu šķirni, kas izceltos ar savām garšas vai ārstnieciskajām īpašībām, vai būtu vienkārši vizuāli interesanti. Ierodoties saimniecībā uz vietas jūs variet ne tikai apskatīt ķirbjus, bet arī uzzināt par to audzēšanu, ārstnieciskajām īpašībām un iegūt daudz dažādas idejas to pagatavošanai, kā arī iegādāties pašus ķirbjus un to pārstrādes produktus.

''Lejasvagaļos'' gaida apmeklētājus no augusta vidus līdz oktobra vidum, pieņem gan atsevišķus cilvēkus, gan grupas, ciemošanās laikus iepriekš vēlams saskaņot pa telefoniem: 26594544 (Inta), 27723435 (Laura), kā arī sīkāku informāciju un atrašanās vietu atradīsiet mūsu mājas lapā www.laimigaiskirbis.lv Apskates ilgums ir apmēram viena stunda, taču, ja vēlaties uzkavēties ilgāk, esat laipni aicināti. Adrese: Rūjienas novads, Jeru pagasts, ''Lejasvagaļi''.

Vairāk informācijas interneta vietnās www.valmiera.lv vai www.atputasbazes.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.00872684sec.