Līvānu Stikla muzejs ar sezonas noslēgumu uzsāks jaunu dzīves ciklu

Līvānu stikla fabrikas muzejs dibināts 1979. gadā un tā paša gada 6. novembrī tika atklāts Līvānu stikla fabrikas administrācijas korpusa ēkā (Zaļā iela 23). Kopš laika, kad 1887. gadā pirmo reizi Līvenhofas (Līvānu) stikla fabrikas vārds minēts dokumentos, kā Dinaburgas tirgotāja Jūliusa Fogesa īpašums, fabrikai un muzejam gājis visādi, taču pēdējās nedienās 2008. gadā izdevās nosargāt Līvānu stikla fabrikas muzeja kolekciju – iespaidīgu laikmeta liecību. Bet nu pienākusi muzeja kārta iet līdzi laikam un doties uz jaunām, skaistām telpām. Vairāk stāsta Līvānu TIC organizatore Astērija Vucēna.

Līvānu Stikla muzejs nu jau pēdējo sezonu aizvadījis vēsturiskajās telpās. Muzejam šī vasara ir bijusi bagāta ar apmeklētājiem. Septembri ieskaitot, muzejā pabijuši 4231 apmeklētāji. Īpaši ražīgs bijis augusta mēnesis, un, spriežot pēc ierakstiem muzeja atsauksmju grāmatā, apmeklētāji aizbrauc no muzeja patiesi pārsteigti par redzēto un dzirdēto.

Astērija: "Šogad Līvānu Stikla muzejam kārtējais vēstures posms būs godam noslēdzies un jaunais cikls sāksies ar dzīvi jaunās telpās - Latgales mākslas un amatniecības centrā (Domes ielā 1). Vēsturiskā kolekcija vēl visu oktobri apskatāma vecajās telpās. Savukārt 2012. gada 6. novembrī ar atvadu pasākumu plānots svinīgi atvadīties no šīs zāles. Pēc tam visu ziemu notiks aktīvs darbs pie kolekcijas pārvietošanas, jaunās zāles iekārtošanas un interjera."

Runājot par ieguvumiem un jaunumiem pēc pārcelšanās, būvniecības darbu rezultātā tiks iegūtas divas mūsdienīgas ekspozīcijas zāles Līvānu stikla muzeja ekspozīcijai un vēsturiskajai ekspozīcijai "Amatnieki Latgalē 19.-20. gadsimtā". Vēsturiskā kolekcija, kurā ir ap 5000 eksponātu, iegūs ne tikai jaunu mājvietu, bet arī modernu, laikam atbilstoši iekārtotu zāli ar interaktīviem informācijas pasniegšanas risinājumiem.

Astērija Vucēna mums pastāsta arī par to, kas muzejā būs aplūkojams: "Zālē varēs iepazīties ar stikla izstrādājumu kolekciju, instrumentiem, vēsturiskajām fotogrāfijām, izbaudīt kādu padomju laika vēsturisku liecību, iepazīstot rūpnīcas sasniegumus "sarkanajā stūrītī", kā arī noskatīties video materiālu par vēsturisko stikla ražošanas procesu. Ekspozīciju papildinās neliela, pagaidām pieticīga stikla darbnīca."

Līvānu Stikla muzejs jaunajās telpās apmeklētājiem būs pieejamas tikai nākošajā tūrisma sezonā. Darba laiki būs iepriekš izstrādātie un tie mainīsies atkarībā no sezonas (sīkāk šeit). Vasarā muzejs ir slēgts tikai pirmdienās. Pie Latgales mākslas un amatniecības centra ir stāvlaukums viesu transportam, un tas pieejams cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.livani.lv un www.latgalesamatnieki.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.65167093sec.