Atklāts jauns tūrisma objekts Limbažos - Dzīvā sudraba muzejs

Uz Limbažiem vienmēr bijis vērts atbraukt, lai godinātu pareģotāja Eižena Finka un Latvijas himnas autora Baumaņu Kārļa dzimteni. Tagad tam var pievienot arī jaunatklāto, "Dzīvā Sudraba muzeju". Par to, kāpēc sudrabs ir "dzīvs", un muzeja ekspozīciju Travelnews.lv stāsta Ligita Auzere, muzeja vadītāja.

Vecais rātsnams, kurā izvietots sudraba muzejs, ir savulaik lieltirgotāja Braunšveiga celtais nams kā pirmā privātā divstāvu mūra ēka pilsētā. Tā celta 18. gadsimta otrajā pusē un 19. gadsimta vidū to nopirkusi Limbažu rāte. Kāpņu telpā atjaunota art deco stila apdare, mansarda stāva divās zālēs restaurēti vēlīnā rokoko stila interjeri un sienu gleznojumi, kuri mūsdienās atzīti par valsts nozīmes mākslas pieminekli.

Jaunajā muzejā ir apkopotas tā dibinātāja Oļega Auzera sudraba skulpturālās kompozīcijas, kas tapušas daudzos daiļrades gados. Ligita Auzere: "Šeit var redzēt cilvēces konceptuālās idejas par labo un ļauno, par viņa ego un altruismu. Iztēli pārsteidz vieglums un stils, kaut gan izmēri ir tiešām iespaidīgi - cilvēka augumā. Līdz ar to mākslinieka darbi nojauc pieņemtās robežas starp juveliermākslu un tēlniecību."

Sudraba pilsēta Limbaži

Muzeja atklāšanas viens no mērķiem bija ideja iedzīvināt jaunu tēlu "Limbaži – sudraba pilsēta." Tā nolūkam iekārtota arī zāle laulību ceremonijām, ko papildina Oļega Auzera darinātais sudraba ozolzaru svečturis, Vēlmju ābelīte un gredzenu trauks. "Limbažu pilsētai tā ir unikāla iespēja, jo nekur citur pasaulē tik liela apjoma darbus redzēt nevar," uzsvēris Limbažu pilsētas pārvaldes vadītājs Māris Beļaunieks. Savukārt pirms jaunās tūrisma sezonas, sadarbojoties Limbažu TIC un novada uzņēmējiem, plānots izveidot tūrisma maršrutu "Sudraba ceļš".

Dzīvais sudrabs

Muzejs piedāvā kolekcijas apskati, gida pakalpojumus, iespēju vērot darba procesu, kā arī pašam tajā iemēģināt roku. Jaunlaulātajiem ir iespēja izveidot savas dzimtas koku sudrabā. Tieši tāpēc, ka uz vietas tiek demonstrēts rotu tapšanas process un var apskatīt, kā sudrabs, mainot temperatūru pie sakaršanas vai cilvēka roku ietekmēts, transformējas par rotu, dekoru vai arī kādu citu mākslas darbu, muzejam dots nosaukums "Dzīvā Sudraba muzejs".

"Bez dzīvības uz pasaules neko nav iespējams radīt - visur klāt ir cilvēka enerģija," nobeidz Ligita Auzere.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.visitlimbazi.lv un drīz vien arī www.sudrabamuzejs.lv  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Motormuzejs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45368004sec.