Latvijas ģimenēs ceļojumus plāno sievietes

Ir lēmumi, kurus ģimenē pieņem sieviete, ir tādi, par kuriem atbildīgs jūtas vīrietis. Kā ir ar ceļojumuizvēli un plānošanu? Kam vairāk padodas un patīk organizēt šo jautājumu, atklāj vairākas ceļojumu aģentūras.

Latvia Tours direktore Ieva Keiša viennozīmīgi var apgalvot, ka tālajiem, atvaļinājumos iecerētajiem ceļojumiem galvenās kuratores un plānotājas ir sievietes. "Viņām šī "ņemšanās" sagādā vairāk prieka, arī laika tam parasti vairāk ir sievietēm. Abus kopā gan praktiski vienmēr sastopam pie maksāšanas, kad ceļojumus jau saplānots un sastādīts. Tā nu tas dzīvē iekārtots :) "

Viss iepriekš teiktais gan vairāk attiecināms uz vecuma grupu 35 +. Ar jauniešiem esot citādi, jo bieži vien viņi ceļo individuāli, dodas studiju braucienos un līdzīgi. Ieva arī apstiprina, ka, kontaktējoties elektroniski, 80% sarakstes notiek ar daiļā dzimuma pārstāvēm.

Līdzīgi novērojumi veikti ceļojumu aģentūrā Gulliver Travel. Direktore Vita Grena piekrīt, ka klientes gan uz vietas birojā, gan elektroniski vairāk ir sievietes, savukārt vīrieši atbild par maksāšanu. "Bet arī tad, ja ceļojumā dodas un plāno viens vīrietis vai sieviete – ir manāmas atšķirības, ar kādu azartu tam pieiet dāmas, un cik lakoniski ir vīrieši, " stāsta Vita.

Savukārt ceļojumu aģentūrā Air Tour dzimumu sadalījums izlīdzinās uz kādas interesantas tendences pamata. Proti, viss atkarīgs no brauciena tipa – garos kūrortu un pludmales braucienus noteikti izvēlas sieviete, bet 4 - 5 dienu ekskursijas pa Eiropu – vairāk vīrietis. Kāpēc tā, skaidro direktors Sergejs Trenins: "Pirmajā gadījumā iet runa par ģimeni. Latvijai raksturīgi, ka sievietes daudz labāk zina savas ģimenes vajadzības, pazīst intereses. Savukārt īsajos braucienos vairāk dodas pāri – par bērniem nav jādomā un vīrietis var izpausties savās zināšanās un gida prasmēs :) " Līdz ar to Sergejs kopumā redz ainu, kurā dzimumu līdzsvars ceļojumu plānošanā ir 50 pret 50.


Vairāk par ceļojumu aģentūrām interneta vietnēs www.latviatours.lv, www.gullivertravel.lv un www.airtour.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48805404sec.