Mežotnes pils iegūst "Latviešu valodai draudzīga vide" statusu

2012. gada 22. novembrī plkst. 15:00 Tieslietu ministrijas Sarkanajā zālē notiks Valsts valodas centra rīkotās akcijas "Latviešu valodai draudzīga vide" laureātu apbalvošana ar tieslietu ministra J. Bordāna piedalīšanos.

Valsts valodas centrs 2012. gada martā izsludināja nu jau par labu tradīciju kļuvušo akciju "Latviešu valodai draudzīga vide", kas noslēdzās 31. oktobrī. Akcijas mērķis ir apzināt, izvērtēt un apbalvot tos apkalpojošās sfēras uzņēmumus (veikalus, viesnīcas, aptiekas, frizētavas, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus), kuros vispilnīgāk ievēro Valsts valodas likuma un citu normatīvo aktu prasības valsts valodas lietojumā. Akcija noritēja sadarbībā ar Latvijas Tirgotāju asociāciju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Latvijas Frizieru asociāciju un Aptieku biedrību.

Akcijas dalībniekus pieteica gan sabiedrības pārstāvji, gan iepriekšminēto asociāciju izvirzītie pārstāvji. Akcijas rezultātus izvērtēja ekspertu komisija, kuras sastāvā ietilpa divi pārstāvji no Valsts valodas centra, pa vienam pārstāvim no iepriekšminētajām asociācijām un Aptieku biedrības. Akcijas uzvarētājus noteica ekspertu komisijas sēdē šā gada 8. novembrī, izvērtējot Valodas kontroles nodaļas vecāko inspektoru sastādītos pārbaudes aktus, kā arī uzņēmumu darbības vērtēšanas anketas.

Apkalpojošās sfēras uzņēmumus vērtēja divās grupās:

1. pārtikas, rūpniecības, būvmateriālu, mēbeļu u.c. veikali, kā arī aptiekas;
2. sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, frizētavas, viesnīcas un viesu nami.

Par uzvarētājiem tika atzīti 23 uzņēmumi, tai skaitā 9 uzņēmumi Rīgā un Jūrmalā, 4 uzņēmumi Latgalē, 4 – Vidzemē, 3 – Kurzemē, 3 – Zemgalē. Ar šo akciju apliecinām, ka Valsts valodas centrs vēlas uzslavēt, izcelt labākos un pateikties tiem uzņēmējiem, kuri ne tikai veiksmīgi darbojas uzņēmējdarbībā, bet arī godā un ciena valsts valodu – latviešu valodu, pilnībā ievērojot Valsts valodas likuma prasības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66159797sec.