Bauskas pils muzejā uzstāsies seno deju grupa "Galms"

Sestdien, 2012. gada 1.decembrī pulksten 17.00 Bauskas pils muzejā uzstāsies seno deju grupa "Galms" ar piecu gadu jubilejas koncertprogrammu "Ballo di Dame". Koncerta laikā izmantos īpašus rekvizītus - lāpas, lukturus, glāzes un maskas - kas tradicionāli tika izmantoti 16. – 17.gadsimta svinību un dzīru deju laikā.

Programma atspoguļo pāreju no renesanses uz baroka laika dejām – kustības kļūst samākslotākas un teatralizētākas, kas visuzskatāmāk redzams dejā "Jenny pluck Pears" (Dženija lasa bumbierus). Koncertprogrammu papildina stāsts par dejošanas tradīcijām 16. gadsimta – 17. gadsimta Latvijas teritorijā Ziemassvētku un karnevāla laikā – Lielajā un Mazajā ģildē, Melngalvju namā, un pilīs.

Vēsturiski katra deja veidota par godu kādam notikumam vai tai ir kāda īpaša nozīme svinību un dzīru laikā. Piemēram, deja "Ballo di Dame" iestudēta Milānā 1599.gadā par godu Spānijas princeses Izabellas (Isabella Clara Eugenia 1566 - 1633) un Austrijas erchercoga Alberta VII (1559 –1621) kāzām, bet deju "Daphne" (Dafne) savas vienkāršības, jautrības un dažādo noskaņu pēc parasti dejoja dzīru noslēgumā. No dejas "Ballo di Dame" radies deju koncerta nosaukums.

Deju rekonstrukcijas veidotas, pētot vēsturiskos materiālus un deju horeogrāfijas pierakstus, vairāku gadu garumā. Šis koncerts ir kā atskats un apkopojums par pēdējo piecu gadu laikā paveikto.

Seno deju grupa "Galms" dibināta 2007. gada vasarā. To vada Bauskas pils muzeja speciāliste Ilona Taure, kura deju prasmes pilnveidojusi seno deju meistarklasēs Vācijā, Krievijā un Anglijā. Grupas sastāvā ir gan muzeja darbinieki, gan Bauskas novada iedzīvotāji, kurus interesē vēstures izzināšana, Bauskas pils pastāvēšanas laika sadzīves un galma kultūra. Dejotāju tērpi veidoti pēc 16., 17. gadsimta vēsturisku personu parādes portretos redzamu tērpu parauga. Piemēram, izmantoti Saksijas princeses Amēlijas, Zviedrijas princeses Elizabetes un Sera Martina Frobišera tērpu paraugi.

Biļetes vēl var iegādāties Bauskas pils kasē un Mākslas salonā Meistars Gothards, un rezervēt pa tālruni vai e - pastu. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30min pirms pasākuma.

Biļetes cena 2,00 Ls. Koncerta ilgums: viena stunda.

Stundu pirms koncerta un pēc pasākuma darbosies pils kafejnīca.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.bauskaspils.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Liepājas reģiona TIB
,


Ventspils TIC
,


Siguldas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57235813sec.