Aicina baudīt ziemas priekus Dobelē kopā ar dižajiem sniegavīriem

Dobele ir Latvijā vienīgā vieta, kur jau trešo gadu pilsētas laukumos var satikties ar augumā varenajiem, savdabīgajiem sniegavīriem.

Ar katru gadu brango, 3 metrus garo Sniegavīru saime aug plašumā, un šogad tajā ir 40 sarkandeguņu. Jau pazīstamajiem tēliem – lustīgiem muzikantiem, slēpotājiem un hokejistiem, ģimenītei ar sniega bērniņiem – šoziem piepulcējies arī karaļu pāris ar bruņinieku, tēlnieks, gleznotājs un dzejnieks, daži no tiem pat 5 m garumā. Tos ir veidojuši mākslinieki Agnese Rudzīte, Inta Berga, Jānis Bergs un vācu tēlnieks Markuss Murovskis. 

Tā kā sniegavīru izgatavošanā ir izmantoti Dobeles uzņēmumu – tenapora ražotāja SIA "Tenax" un sveču ražotāja SIA "Baltic Candles Ltd" – materiāli, tiem nav jābaidās no atkušņa un lietus. Ar Sniegavīriem Dobelē varēs tikties līdz pat februārim.  

Lai ziemas diena Dobelē būtu piepildītāka, pēc pastaigas varēsiet izvēlēties kādu no Dobeles Novadpētniecības muzeja ziemas programmām. Grupām tiek piedāvāti "Pilsdāmu ziemassvētki" un "Ziemassvētki latviešu sētā".

Senās amatu prasmes un pašiem iemēģināt roku aušanā, adīšanā vai filcēšanā var Dobeles Amatu mājā. Te saimes istabā, iepriekš piesakot savu apciemojumu, var cienāties ar tikko ceptām pankūkām un zāļu tēju.

Ziemas našķu programmu Dobeles ciemiņiem ir sagādājis selekcionāra Pētera Upīša muzejs. Garšīgos ābolus, augļu sulas un sukādes varēsiet ne tikai degustēt, bet arī iegādāties paņemšanai līdzi uz mājām.

Ja Dobeles piedāvājumu iepazīstot, sāks krēslot īsā ziemas dienas, pēc sveču siltās liesmiņas jādodas uz sveču ražotni "Baltic Candles LTD".

Detalizētāka informācija par ziemas piedāvājumu un citiem apskates objektiem Dobelē un apkārtnē pieejama Dobeles novada Tūrisma informācijas centrā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.dobele.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.431427sec.