Noskaidroti konkursa "Jaunais tūrisma produkts 2012" uzvarētāji

Ar labi padarīta darba izjūtu izskanējis tūrisma nozares gadskārtējais sarīkojums "Tūrisma forums", kurā tika nosaukti veiksmīgāko tūrisma produktu veidotāju vārdi un izsniegtas kvalitātes zīmes "Q Latvia" pieciem jaunajiem tās ieguvējiem.

Veselības tūrisma kategorijā Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) vērtēšanas komisija par vislabāko atzinusi tūrisma programmu "Ar basām kājām pēc veselības", kuru izstrādājusi SIA "Meeting Tour Travel & SPA Consultants".

Dabas tūrisma kategorijā uzvarējuši velomaršruti "Ar velo pa Pārgauju un tuvāko apkārtni", ko konkursam bija iesniedzis kempings "Apaļkalns".

Kultūras tūrisma kategorijā par visveiksmīgāko jauno tūrisma produktu atzīta Kurzemes vīna tūre, ar kuru startēja tūrisma biedrība "Kurzemes asociācija".

Piešķirta arī speciālbalva - SIA "Valguma pasaules" Baskāju takai par iniciatīvu veidot tūrisma produktu, ko var izmantot kompleksu tūrisma produktu veidošanā.

TAVA stratēģiskās plānošanas vadītāja Inese Šīrava atzīst: "Konkurss spilgti parādīja to, ka labāki rezultāti tika sasniegti tajos gadījumos, kad produktu veidotāji bija domājuši par spēku apvienošanu un piesaistījuši sadarbības partnerus."

Braukājot pa dažādiem Latvijas novadiem un iepazīstoties ar tūrisma produktiem klātienē, vērtēšanas komisijai bijis labi redzams, cik nozīmīgi ir cilvēki, kas iesaka tūrisma produktus un tos pasniedz.

TAVA speciāliste uzsver: "Augstu vērtējams ir entuziasms, ar kādu cilvēki strādā. Kaut gan resursi nereti ir ierobežoti, viņi spēj panākt pozitīvu noskaņojumu gan pašā uzņēmumā, gan tūristos, kas izmanto viņu uzņēmuma pakalpojumus".

Savus konkursa uzvarētājus varēja noteikt arī balsotāji TAVA mājaslapā www.tava.gov.lv.  Visvairāk simpātiju veselības tūrisma kategorijā bija adresēts velotūrisma projektam "Park & Bike", ko iesniedzis Kuldīgas tūrisma attīstības centrs (418 balsis), dabas tūrisma kategorijā – Aiņa un Valentīnas Noviku vīngliemežu audzētavai "Ošu māja" Preiļu novadā (536 balsis) un kultūras tūrisma kategorijā – Agitas Pētersones lauku rudzu saldskābmaizes cepšanai Pāvilostas "Ievlejās" (407 balsis).

Kvalitātes sistēma "Q Latvia" gan ir, gan nav jaunums mūsu valstī. Sākta ieviest nesen – tikai pagājušajā rudenī, tā nu jau piedzīvojusi trešo izlaidumu. Proti, jau trešo reizi TAVA izveidotā komisija izvērtēja kvalitātes zīmes pretendentus, viņu izaugsmi un sasniegumus, citstarp izmantojot arī slepenā klienta informāciju, un piešķīra kvalitātes zīmi pieciem uzņēmumiem. Kvalitātes zīmes "Q Latvia" Tūrisma forumā pasniedza Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centram un Cēsu pils kompleksa apmeklētāju centram, Gulbenes Tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centram, viesnīcai un restorānam "Aparjods" Siguldā, atpūtas parkam "Lācītes" Rankā, Gulbenes novadā, un

Līgatnes novada domes Līgatnes novada kultūras un tūrisma centram.

Tagad kvalitātes zīmi saņēmuši 23 tūrisma nozares uzņēmumi.

Tūrisma forums 2012.gada  7. decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā šogad pulcināja negaidīti lielu interesentu skaitu – vairāk nekā 400 dalībnieku. Ar TAVA un citu nozarē strādājošo speciālistu pārskatu par aizvadītā gada aktualitātēm, diskusiju un konkursa uzvarētāju apbalvošanu tika iezīmēts nākamais gads. Par tā prognozēm skatīt interneta vietnē http://www.tava.gov.lv/lv/uzmanibas-centra-sadarbiba-turisma-produktu-veidosana.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tava.gov.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.89479303sec.