Zivju restorāns Le Dome dalās pieredzē, lai ēdiens būtu tik īpašs kā restorānā

Ziemas saulgrieži jau klauvē pie durvīm, un ikvienā ģimenē tiek plānots, ko celt svētku galdā un jūtamas rūpes par īpašu svētku noskaņu. Zivju restorāns "Le Dome" dalās savā pieredzē, lai ēdiens būtu tik īpašs kā restorānā, bet viegli pagatavojams mājās.

Esam pieraduši, ka virtuvē saimniece un noteicēja lielākoties ir sieviete, bet iesakām iesaistīties visai ģimenei un kopīgi radīt īpaši izsmalcinātu svētku mielastu. Viss būs izdevies, ja darbosieties ar īpašu rūpību un galvenā doma būs iepriecināt savus mīļos. Bērniem lielāko prieku sagādās ēdiena dekorēšana, bet vīrieši labprātāk varētu pagatavot karsto dzērienu.

Zivju restorāna „Le Dome” šefpavārs Salvis Putāns: „Šoreiz vēlējos parādīt, cik vienkārši iespējams pagatavot skaistus un gardus ēdienus no mums plaši pieejamiem ēdieniem, bez delikatesēm un reizēm tik nesaprotamajām garšvielām. Ja kāda no sastāvdaļām nav pieejama, piemēram, dekorēšanai – lieciet lietā izdomu un aizstājiet ar to, kas ir – bet atcerieties, ka viss jāgatavo ar īpašu rūpību, ar domu, ka Jūsu darbs tiek vērtēts.”

Arī galda klājumam ir īpaša nozīme svētku maltītes laikā. Netaupiet baltos galdautus un sen aizmirstās, draugu un radu dāvinātās servīzes – svētki ir īstais laiks, lai tos liktu lietā. Pieskaņotas sveces un salvetes, galda dekorācijas radīs neaizmirstamu svētku noskaņu. Nebaidieties eksperimentēt un izmēģināt kaut ko jaunu.

Cepta zandarta fileja ar burkānu biezeni, medū karamelizētiem pastinakiem, Briseles kāpostiem un dzērveņu mērci.

Sastāvdaļas (1 porcijai):

zandarta fileja 0,15kg

burkāni 0,1kg

mandarīni 0,05kg

pastinaks 0,1kg

medus 0,03kg

Briseles kāposti 0,03kg

dzērvenes 0,02kg

olīveļļa 0,03l

garšvielas 0,003kg

Pagatavošana: Burkānus vāra ūdenī kopā ar mandarīnu sulu tad, blenderī sasmalcina un izberž caur smalku sietu. Pastinakus iemarinē ar olīveļļu, garšvielām un medu. Cep krāsnī, ietinot folijā. Zandarta fileju sāla, piparo un cep uz pannas. Briseles kāpostus blanšē un sadala lapiņās, kuras izmanto dekorēšanai.


Karamelizēti mandarīni ar ziemas ogām, piparmētru un vaniļas saldējumu

Sastāvdaļas (1 porcijai):

mandarīni 0,1kg

cukurs 0,02kg

mandarīnu liķieris 0,02l

sviests

dzērvenes vai brūklenes 0,05kg

piparmētra 0,005kg

vaniļas saldējums 0,05kg

Pagatavošana

Karamelei – cukuru izkausē, pielej alkoholu un ieputo sviestu. Mandarīnu nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Piparmētru smalki sakapā un samaisa ar rudenī salasītām ogām. Garšai var piebērt nedaudz cukura. Mandarīnus karamelizē karamelē un liek uz šķīvja ar ogām un saldējumu.


Aromātiskais ziemas karstvīns

Sastāvdaļas (1 personai):

karstvīns 100ml

upeņu sula 120ml

cukura sīrups vai medus 50ml

kanēļa standziņa 1gb

krustnagliņas 3-5gb

apelsīns 1/2gb

Pagatavošana

Sarkanvīnu kopā ar upeņu sulu, sīrupu un garšvielām ielej nelielā katliņā un uz lēnas uguns karsē. Dzērienu nedrīkst karsēt līdz vārīšanās temperatūrai, tas jāpārtrauc karsēt pirms sāk parādīties pirmie burbulīši. Dekorē ar kanēļa standziņām un apelsīna šķēlītēm.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


il Sole
,


Skyline Bar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74845099sec.