Ziemassvētku rotājumu tendences 2012

Pat, ja sev katru gadu apsolām, ka izveidosim savās mājās, pagalmā, birojā neatkārtojamu Ziemassvētku noformējumu, un bieži vien nav izdevies, šogad iespējams sākt plānot darbus un iegādāt nepieciešamo savlaicīgi – rotājumu stils ir kļuvis vēl pievilcīgāks, un noformējuma rezultāts ir atkarīgs galvenokārt no jūsu izdomas un vēlmēm.

"Mums ir lieliska iespēja Ziemassvētku rotājumu izvēlē variēt un ļauties dizaineru izstrādātajām jaunākajām tendencēm par šo tēmu. Ikviens var izmantot sev tuvāko Ziemassvētku rotājumu noskaņu, un K-rauta  šogad piedāvā četru galveno stilu kolekcijas – "Alpine Chic", "Northern Lights", "Rose Delight" un "Swan Lake". Sarūpēt savām šī brīža Ziemassvētku gaidīšanas izjūtām atbilstošus rotājumus, veidot kopējo noformējumu mājās vai pagalmā ir patiešām aizraujoši, un gatavās kolekcijas palīdz saskaņotu rotājumu izvēlē," atzīst veikalu tīkla K-rauta interjera dizaina konsultante Linda Gorškova.  

"Alpine Chic kolekcija" (Alpu šiks) – sniegotie kalni, svētku greznība, ģimene

Viens no šī gada Ziemassvētku rotājumu stila jaunumiem ir "Alpine Chic kolekcija" (Alpu šiks). Lai šādu stilu iegūtu, tiek izmantoti materiāli, kuros jūtama vēlme iespējami vairāk pietuvināt rūpnīcā ražotos rotājumus rokdarbnieču gatavotajiem. Te rotājumu savstarpējos salikumos dominē sarkanā un baltā, kā arī zaļā un atsevišķu toņu brūnā krāsa. Kā materiāli šo rotājumu darināšanai izmantoti vilna, filcs, trikotāža, kokvilna, zamšāda – lai viss izskatītos iespējami dabīgs, maigs. Cilvēki telpā ar jebkuru no maņām sajustu mīļumu, siltumu, ko izstaro šīs Alpi šika stila lietas. Veroties šādā noformējumā, noteikti radīsies asociācijas ar Alpu kalniem, mežiem, laukiem un turienes  augiem, dzīvniekiem, putniem. Piemēram, šajā stilā netrūkst ēdelveisa ziediņu, briežu. Dominē arī lielāku un mazāku sirsniņu formas, tautiski raksti.

Tradicionālajās vērtībās ir spēks, tādēļ šāds stils noteikti būs aktuāls ģimenēs, kur raksturīgi visām paaudzēm kopā pulcēties pie Ziemassvētku galda. Tieši tradicionālās vērtības jau arī Ziemassvētkiem piešķir tik īpašo šarmu – tikpat droši, ka visi būsim kopā, tikpat skaidrs, ka mājās būs eglīte un attiecīgi grezns noformējums. Katru gadu šo koptēlu gan var mazliet papildināt ar ko jaunu, un šogad tirdzniecībā esošās Alpu šikam piederošie rotājumi noteikti būs aktuāli arī pēc gadiem.

"Northern Lights kolekcija" (Ziemeļblāzma) – ledus, sniegs, klusā daba, ziemas dārzs

Mūsdienu elegance Ziemassvētkos izskatās īpaši izsmalcināti, un to pasvītro viens no šīm izjūtām atbilstošākajiem stiliem, ko dizaineri nodēvējuši – "Northern Lights kolekcija" (Ziemeļblāzma). Šis stils dod iespēju telpā ienest tieši tādu burvīgu un sniegotu ziemas ainavu, kādu esam iztēlojušies, domājot par baltāko un reizē stindzinošāko gadalaiku. Ja pat gadījumā gada nogalē ārā valdīs slapjdraņķis, kā tas reizēm mēdz būt mūsu platuma grādos, Ziemassvētki būs tieši tik mirdzoši, kā tos idealizējam. Baltā, zilganā, jūras zilā, sudrabotā ir galvenie Ziemeļblāzmas stila toņi. Ledus kristāli, sniegs, sniegpārslas, leduspuķes un apledojums kā galvenie elementi iekļauti šī stila asociācijās un rotājumu formās. Ja eglītē ir čiekuri, tad tie ir, piemēram, zaigojoši balti, sudraba vai pat zili. Ja vēlaties eglītē likt arī putnus, šajā stilā iederēsies tie, kuri pārklāti ar pērlītēm un citiem spīdīgiem materiāliem. "Northern Lights kolekcija" (Ziemeļblāzma) vislabāk iederēsies modernā, greznā interjerā.

"Rose Delight kolekcija" (Rožu jūsma) – dekoratīvā greznība, vēsture, siltums

Līdz ar "Rose Delight kolekciju" (Rožu jūsma) Ziemassvētku rotājumu piedāvājumā vēl redzamāk nekā pērn pamanāma aizvadīto gadu vēsturiskā stila atgriešanās, kurā dominē viss senais un reizē greznība -  perlamutrs, it kā vecināti materiāli, bet tas viss modernā veidolā. Formas un greznojumi ir dažādi, piemēram sirds formas stikla rotājumi ar mežģīnēm vai rotājums ar rubīna krāsas akmeni, dažādi grezni piekariņi ar sirsniņām. Stikla rotājumi pārsvarā ir rozēm raksturīgajos sarkanajos, oranžajos arī violetajos un sudraba, bronzas toņos. Lielākā daļa izskatās tā it kā būtu izmantoti jau daudzus gadus atpakaļ, ar greznu metāla apkalumu, dārgakmeņu imitāciju. Iederēsies telpās, kur jau interjerā valda senatne un klasika.

"Swan Lake kolekcija" (Gulbju ezers)  – romantika, nostaļģija, trauslums

"Swan Lake kolekcija" (Gulbju ezers)– tieši tik romantisku un reizē, baltu, vieglu un valdzinošu noskaņu iespējams uzburt, ja izmanto rotājumus no šim stilam pieejamiem rotājumiem izteikti spilgti baltā, sudraba, bronzas, ceriņu violetā, zaļpelēkā krāsā. Rotājumu klājums ir gan spīdīgs, gan matēts. Te iekļauti dažādu formu rotājumi, iederēsies baltas spalviņas, ar tām pildīti un papildināti rotājumi, balti putni, nelielam akcentam - pērļu un briljantu, baltu ziediņu, sniegpārslu sīkumiņi. To visu kopā savienojot, var izdoties elegants noformējums, kas nepārprotami liecinātu par eleganci un glamūru telpā. Gulbju ezera rotājumu stils iedvesmos tos, kuriem tuva romantika. Par šādu noformējumu noteikti noteikti priecāsies meitenes, kurām ir tuva baleta, princešu tēma.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Uzņēmumi


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48728108sec.