Alūksne aicina uz "Muižas parka sniega karnevālu"

Gleznainajā Alūksnes muižas parkā 2013. gada 2. martā jau otro gadu notiks Muižas parka svētki, kas dažādās atraktīvās norisēs aicina piedalīties gan lielus, gan mazus ziemas aktivitāšu cienītājus!

Muižas parka svētki ziemā kļūst par tradīciju un šogad "Muižas parka sniega karnevālā" no pulksten 10 līdz 14 astoņos aktivitāšu centros parkā un uz ezera varēs patiesi izbaudīt īstu Alūksnes ziemu!

Vairums Muižas svētku aktivitāšu notiks pie Eola tempļa – vienas no mazajām arhitektūras formām Alūksnes muižas parkā. Tā būs svētku centrālā vieta, kur atradīsies skatuve, skanēs mūzika, būs karnevālam atbilstošas dejas, dziesmas un spēles. Ikviens Sniega karnevāla apmeklētājs varēs ieturēt siltu pusdienu maltīti, lai sasildītos un atgūtu spēkus.

Karnevāla atklāšanā pulksten 10 ikviens pasākuma dalībnieks aicināts ierasties atbilstoši karnevālam - tērpjoties maskā. Pasākuma laikā tiks rīkota masku parāde un tie, kuri būs tērpušies maskās, saņems pārsteiguma balvas.

Svētku dalībnieki visas dienas garumā varēs izvēlēties savām interesēm un vēlmēm piemērotas nodarbes, jo katrā aktivitāšu centrā par saistošām izdarībām rūpēsies kāds organizators, kuru vidū šogad gan izglītības iestādes – Alūksnes pilsētas sākumskola, Alūksnes novada vidusskola, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs, Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skola, gan, protams, Alūksnes pilsētas Tautas nams, pašvaldības kultūras un sporta nodaļa, Alūksnes muzejs, pašvaldības aģentūra "ALJA". Visos aktivitāšu centros organizatori būs parūpējušies arī par nelielām balviņām.

Pirmā aktivitāte karnevāla apmeklētājus sagaidīs jau parka sākumā, vietā, kur senāk atradās putnu paviljons. Tur notiks mūsdienās tik ļoti populārās spēles "Angry birds" iedzīvināšana brīvā dabā. Kopā ar "putniem" darbosies arī Jaunlaicenes folkloras kopa "Putnis", kas visas dienas garumā uzturēs karnevāla dalībniekos možu garu ar jautrām dziesmām un rotaļām.

Pie Eola tempļa tiks rīkots "Jautrais sniega nobrauciens", tādēļ aicinām pasākuma dalībniekus domāt par to, kā tieši savu nobraucienu padarīt par viskrāšņāko ar tērpu, masku vai īpaša transportlīdzekļa palīdzību.

Netālu esošajos dīķīšos un laukumos notiks improvizētas hokeja sacensības, dažādas stafetes, sniega kaujas, peintbola netradicionālās spēles, pie Obeliska visus gaidīs projektu ideju darbnīca, kur savus pakalpojumus piedāvās Sniega kaķu fotosalons.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad Muižas parka svētkos pie Alūksnes Jaunās pils tiks gatavota kāda ledus skulptūra. Šogad iecerēts veidot 3 metrus augstu skulptūru, bet, lai uzzinātu, kādu, ir jāapmeklē šie svētki! Svētku dalībniekiem būs iespēja veidot arī savas ledus skulptūras no Alūksnes ezerā izzāģēta ledus.

Pasākuma rīkotāji cer, ka daba dāvās atbilstošus laika apstākļus, lai varētu notikt pērn daudzu pasākuma dalībnieku iecienītais sniega skulptūru konkurss.

Visas dienas garumā pa parku varēs vizināties zirgu pajūgā, savukārt uz ezera iecerēts piedāvāt iespēju vizināties ar sniega motocikliem. Jāpiebilst gan, ka tiem, kas gribēs izmantot šos pakalpojumus, jārēķinās ar nelielu samaksu. Jums noteikti jāapmeklē svētki, lai piedzīvotu un izbaudītu šīs un vēl daudzas citas Sniega karnevāla aktivitātes!

Savukārt Alūksnes novada pašvaldības ziemas sporta centrā "Mežinieki" šajā dienā notiks tautas slēpojums "Alūksne 2013", līdz ar to alūksniešiem un pilsētas viesiem būs daudz iespēju piedalīties dažādās ziemas sporta aktivitātēs, izvēloties sev saistošākās!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.aluksne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67001796sec.