Koknesē tiks rīkoti sama modināšanas svētki 2013

Pēc upes dziļumā pavadītās garās un tumšās ziemas, Kokneses samu var iepriecināt ar skaistiem svētkiem, dzīvespriecīgu mūziku un spilgtām krāsām. Šogad ceturto gadu pēc kārtas Sama modināšanas svētki tiks rīkoti 2013. gada 18. maijā.

Jau no paša rīta notiks svētku gadatirgus, kura laikā Tirgus laukumā un tā apkaimē notiks virves vilkšanas "Nerausti samu un Rūdi aiz ūsām" un svara bumbas celšanas sacensības.  Kā jau katru gadu, tiks dots starts lielajai loterijai.

Pirmo reizi Koknesē Sama modināšanas svētku ietvaros notiks Tvīda brauciena - retro velosipēdu un tērpu parāde, kura mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20. - 30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Aicinām visus jau laicīgi savos bēniņos un skapjos meklēt Blaumaņa laika tērpus, lai piedalītos un izjustu šo īpašo, krāšņo senatnes noskaņu, ko nevar sajust nevienā citā velobraucienā.

Ja vēlēsies pavadīt laiku Blaumaņa mājas vēsturiskajā pagalmā, tad tur tu varēsi baudīt Kokneses novada pašdarbības kolektīvu uzstāšanos.

Vai tev aug ūsas? Vēl neaug? Tad uzzīmē vai pielīmē! Varbūt tev ir gara bize? Tā ir tava lielā priekšrocība Sama svētkos, jo samam patīk ūsas un patīk astes, tāpēc viņš tevi gaidīs svētkos un ir sagatavojis pārsteigumu - balvas par atraktīvākajām ūsām un skaistākajām bizēm.

Ap pusdienlaiku visi tiks aicināti pulcēties pie estrādes parkā, kur sāksies mūku futbols un loka šaušanas demonstrējumi un sacensības.

Vakarā Kokneses pilsdrupās savukārt varēs baudīt Valda Muktupāvela koncertprogrammu "Uguns mūzika", kurā piedalīsies Rīgas Saksofonistu kvartets un soliste Ieva Parša.

Vakarā balle ar Hāgenskalna muzikantiem Blaumaņa un ''veco labo laiku'' noskaņās.

"Lielais sams lai augšā ceļas, nu tad trīcēs kalni, lejas".

Vairāk informācijas interneta vietnē www.kokneseturisms.info un www.turisms.wix.com/sams

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Aizkraukles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14052916sec.