Dobeles skaistie dārzi uzvar konkursā "Zaļākā dzīves telpa"

Dobeles novads ir atzīts par uzvarētāju projekta "Aizsargāta zaļā zona un ūdenstilpnes Zemgalē un Ziemeļlietuvā" ietvaros rīkotajā konkursā "Zaļākā dzīves telpa".

Šo uzvaru un balvu – 3 tūkstošus eiro zaļās zonas labiekārtošanas projekta izstrādei Dobeles pilsētas teritorijā – novadam nodrošināja Dobeles skaistie dārzi, kurus kopj  Klūgu, Beņķu un Štelmaheru ģimenes, vēlreiz uzskatāmi apstiprinot, ka Dobele patiešām ir skaisto dārzu pilsēta.  

Pērn augustā projekta partneri apmeklēja četru Lietuvas un Latvijas pašvaldību – Jēkabpils, Jaunjelgavas, Pļaviņu un Dobeles – individuālās mājas un sabiedriskās ēkas. Par sakoptākajiem un skaistākajiem objektiem Latvijas pašvaldībās atzina jau minētos Dobeles dārzus, otro vietu sabiedrisko ēku grupā piešķīra Dobeles pirmsskolas izglītības iestādei „Spodrītis”.

Lietuvā tika vērtēti Rokišku, Akmenes, Biržu un Birštonas pašvaldību objekti, un par sakoptāko pašvaldību Lietuvas pusē kļuva Birži. Piektdien Biržu pilī notika projekta konference par iesaistīto partneru projektu progresu un konkursa uzvarētāju apbalvošana.

Visi trīs Dobeles skaistie dārzi ir atvērti apmeklētājiem un kļuvuši par populāriem apskates objektiem. Jāsagaida vien ziedošais pavasaris.

Klūgu ģimenes ainavu dārzs ar plašajiem zālājiem un skaisto dīķi ir atzīts par vienu no skaistākajiem Latvijā. Šo titulu ir izpelnījies arī Štelmaheru akmeņu dārzs, kuru mēdz dēvēt arī par akmens pasaku un brīnumdārzu. Savukārt Līgas un Aivara Beņķu dārzā var smelties idejas, kā iekārtot skaistu un vienlaikus arī praktisku dārzu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.dobele.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09425712sec.