Valsts svētkos iedzīvotājiem - plašs kultūras un sporta pasākumu piedāvājums

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) informē, ka maija svētku brīvdienās Latvijas lielākajās pilsētās un reģionos paredzēta daudzpusīga svētku pasākumu programma. Tā ietver ne tikai oficiālos svētku pasākumus ar valsts amatpersonu piedalīšanos, plašu kultūras sarīkojumu un svētku koncertu programmu, bet arī dažādas netradicionālas aktivitātes, tostarp, Stipro skrējienu un... slēpošanas sacensībām.

Armands Slokenbergs, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors: "Šogad valsts svētku brīvdienās Latvijas lielākajās pilsētās tiek piedāvāta plaša kultūras un sporta pasākumu programma visdažādākajām iedzīvotāju un Latvijas viesu gaumēm. Lielo pilsētu centros tradicionāli norisināsies dažādi kultūras pasākumi un svētku koncerti, kas ik gadu pulcē lielu iedzīvotāju un viesu skaitu. Savukārt netradicionālās atpūtas piekritējiem ieilgusī ziema ļaus baudīt distanču slēpošanu Vidzemē, kamēr Zemgalē Latvijas „stiprie” mērosies spēkiem Stipro skrējienā. Jā, arī tā var svinēt Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu un -  atklāt Latviju no cita skatpunkta – atklāt no jauna!"

Tautas sadziedāšanās Daugavas krastos, slēpošana un Stipro skrējiens

Jau trešo gadu pēc kārtas 1. maijā Mežaparkā norisināsies Veselīgā dzīvesveida diena, kur ikvienam apmeklētājam būs iespēja vērot, kā citi spēkiem mērojas un pašiem izmēģināt spēkus vairāk nekā 40 dažādās sporta aktivitātēs. Tāpat 1. maijā Mežaparkā notiks pirmais Sieviešu skrējiens Latvijā.

Kaut gan pavasaris beidzot ir sagaidīts, 1. maijā Madonas sporta bāzē "Smeceres sils" ikviens ir aicināts izmantot iespēju un piedalīties slēpošanas sezonas nobeiguma sacensībās, kuru laikā būs gan sportiskas aktivitātes, gan jautrs masku slēpojums. Slēpošanas sacensības notiks pa sniega pieblietēto distanču slēpošanas trasi. Arī tā var svinēt valsts svētkus - uz slēpēm!

Viens no neparastākajiem sporta un izklaides pasākumiem ir Stipro skrējiens, kas 4. maijā norisināsies kinopilsētiņā "Cinevilla", netālu no Tukuma . Tas ir Baltijā vienīgais ekstrēmais masu izturības skrējiens, kur , pārvarot vairākus desmitus šķēršļu, var mācīties pārvarēt pats sevi. Tā ir iespēja citādi svinēt Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu.

Vērienīgi svētku pasākumi, protams, norisināsies Rīgā,  kur tradicionāli pie Brīvības pieminekļa tiks veidota krāšņā puķu kompozīcija "Ziedu Latvija", bet plkst. 14 paredzēta oficiālā valsts amatpersonu ziedu nolikšanas ceremonija. Visas dienas garumā norisināsies dažādi kultūras un sporta pasākumi ne tikai Rīgas centrā, bet arī Rīgas rajonos, kultūras centros un muzejos, savukārt vakarā nu jau kā ierasts Daugavas krastmalā gaidāms tautas sadziedāšanās lielkoncerts, kur muzikālos priekšnesumus sniegs populārākie pašmāju solisti, TV 3 šova "Koru kari" dalībnieki, bet koncerta nobeigumā paredzēta grupas "Instrumenti" uzstāšanās.

Vairāk par atpūtas un izklaides iespējām Latvijā  www.atklajlatviju.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47947907sec.