Mazajā Mežotnes pilī sākas koncertsezona

Mazā Mežotnes pils no jūnija līdz septembrim aicina klausītājus muzikālā ceļojumā no baroka meistardarbiem līdz Džonam Keidžam un džeza mūzikai, kā arī piedāvā vienreizēju iespēju klausīties latviešu kamermūzikas pirmatskaņojumus.

14. jūnijā Mazajā Mežotnes pilī Rīgas festivāla ietvaros pianists Juris Žvikovs kopā ar vijolnieci Svetlanu Okuņu un čellisti Ingu Sunepu atskaņos Pētera Plakida "Romantisko mūziku" vijolei, čellam un klavierēm, Dmitrija Šostokoviča "Trio mi minorā" un Džona Keidža sonātes un interlūdijas sagatavotām klavierēm. Videomākslinieks Roberts Rubīns šim koncertam gatavo īpašas video projekcijas.

Savukārt 12. jūlijā Starptautiskā senās mūzikas festivāla ietvaros itāļu čella virtuozs Mario Brunello Mazajā Mežotnes pilī atskaņos Georga Fīlipa Tēlemaņa, Johana Sebastiana Baha, Klaudio Monteverdi, Ežēna Izaī un Astora Pjacollas skaņdarbus čellam un cilpmašīnai. Mario Brunello spēlē lielisku 17. gadsimtā būvētu Madžīni čellu. Mario Brunello spēlējis ar Filadelfijas orķestri, Londonas filharmonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri, La Scala orķestri, Romas Sv.Cecīlijas akadēmijas orķestri, "Berlīnes filharmoniķiem".

3. augustā Pētera Vaska fonds aicina uz koncertu "Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne". Šajā koncertā  pirmatskaņojumus piedzīvos divi Pētera Vaska fonda pasūtinājumi - Santas Ratnieces  jaundarbs "Es mīlu mazo, smalko lietu ..." ar Imanta Ziedoņa dzeju un Pētera Plakida jaundarbs ar Ojāra Vācieša dzeju. Koncertā muzicēs Lielās mūzikas balvas 2012 nominate kategorijā "Par izcilu interpretāciju" soprāns Liene Kinča, flautiste Dita Krenberga, čellists Ēriks Kiršfelds, pianists un komponists Pēteris Plakidis. Koncertā skanēs arī Jāzepa Vītola un Jāņa Mediņa solodziesmas, Pētera Vaska, Pētera Plakida un Imanta Zemzara instrumentālā kamermūzika, kā arī operu un operešu ārijas.

27. septembrī Mazajā Mežotnes pilī uzstāsies Lielās mūzikas balvas 2012 skatītāju simpātijas balvas ieguvējs Daumants Kalniņš ar džeza kvintetu. Koncerta programmā skanēs dziedātāja un klausītāju iecienītās Stinga kompozīcijas, džeza standarti un Daumanta Kalniņa oriģinālkompozīcijas.

Koncertu sākums plkst. 20:00. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.mazamezotnespils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8162241sec.