Pirms dodies tāles zilajās, apceļo Latviju – daži ieteikumi svētvietu apskatei

Svētvietas – koki, akmeņi, pauguri, alas... Tās ir vietas, kas latviešu acu skatam paveras atklātās vietās vai slēpjas dziļi mežos. Bieži vien šķietami neinteresantas un nepiesaistošas. Kā jau tipiskiem tūristiem, iespaidīgs ir tikai tirkīzzils jūras ūdens un palmu audzes, bet pašu zemes apceļošana atstāta otrajā vietā, par svētvietām nemaz neiedomājoties.

Šis pavasaris/vasara ir īpašs visām svētvietām un to "saulītē" cēlājiem, jo projekta "Kulta identitāte" ietvaros tūrisma profesionāļi un žurnālisti apceļo dažādas svētvietas Zemgalē, Vidzemē, Kurzemē, Igaunijā un Zviedrijā.

Arī Travelnews.lv redakcija piedalījās šajos braucienos (Zemgale, Kurzeme, Zviedrija), kam sekos Igaunija, Rīgas reģions un Vidzeme. Brauciena laikā tika gūtas pozitīvas emocijas un mainījies iespaids par svētvietu apceļošanu.

Brauciena laikā izdalījās trīs galvenie secinājumi.

1. Lai ceļotu ārpus valsts, jāapzina sava zeme un jāzina tās vēsture

Apceļot svētvietas Latvijā, radās pārdomas par latviešu lielo ceļošanas tieksmi ārpus savas valsts, nemaz nezinot savas zemes tūrisma brīnumus un svētvietas, kas ir senākie objekti, kas pieejami tūristu acīm.

Ieteikums. Sajūti sevī patriotu, apseko vismaz sava reģiona (www.ancientsites.eu) svētvietas, gūsti spēku un tikai tad dodies ārpus savas zemes, lai zinātu savu vēsturi un spētu informāciju par savu mājvietu dot arī cittautiešiem.

2. Svētvietu apskatē lūdz palīdzību vietējiem tūrisma informācijas centriem

Kā pierādījās projekta "Kulta identitāte" braucienos, svētvietu apskate ir gana interesantāka, ja vietējie tūrisma informācijas centri sniedz informāciju par tiem – stāstījums, bukleti.

Ieteikums. Apmeklē svētvietas dažādu svētku laikā, piemēram, Saulgriežos, kad daudzās no tām notiek pasākumi plašākam cilvēku lokam.

3. Noskaņojies un apmeklē svētvietas vienatnē vai šaurā draugu un radu lokā

Noteikti pavisam savādāk ir apmeklēt svētvietas vienatnē vai šaurā draugu un radu lokā, nevis kopā ar 30 cilvēkiem ekskursijas laikā. Noskaņojies, izjūti svētvietu maģiskumu un spēku, tici, ka tās var dot gan spēku, gan gudrību, gan visu citu...

Ieteikums. Ja nespēj noskaņoties tikai uz svētvietu apmeklēšanu, vērts tās apvienot ar dažādu gardēžu vietu apmeklējumu. Kopā ieguvums būs gan prātam, gan vēderam.

Fotogrāfijas no braucieniem pieejamas šeit.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.ancientsites.eu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51029992sec.