Aicina uz dziesmoto bānīti un Alūksnes stacijas pulksteņa atklāšanu

Sestdien, 2013. gada 15. jūnijā pulksten 14.30 Alūksnē pie dzelzceļa stacijas notiks XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku ieskaņas koncerts "Dziesmu un Deju svētku ekspresis" un jaunā stacijas pulksteņa atklāšana.

Lai arī Alūksnē ieskandinātu šīs vasaras grandiozāko notikumu Latvijā - dziesmu un deju svētkus, kuros Alūksnes novadu pārstāvēs 23 amatiermākslas kolektīvi, no Rīgas sestdien ieradīsies vairāki dziedoši un dejojoši kolektīvi.

Jauniešu koris "Balsis" (diriģents Ints Teterovskis) koncertā dziedās latviešu tautas dziesmu "Lokatiesi mežu gali" Emiļa Melngaiļa apdarē, Emīla Dārziņa dziesmu ar Raiņa vārdiem "Senatne", Uģa Prauliņa skaņdarbu ar tautas dziesmas vārdiem "Kas dziedāja Jāņu nakti" un Artura Maskata skaņdarbu ar tautas dziesmas vārdiem "Jāņu dziesma".

Savukārt deju kolektīvi "Auda" (vadītāja Nadīna Neimane Gardoviča) un "Dardedze" (vadītāja Ilze Kronberga) izdejos dejas "Atnāca Lieldiena", "Kaņeku Jānis, kaimiņ Grieta", "Rūnu raksti" un "Mūžam citas nemīlēšu".

Līdz ar koncertu šajā dienā pie bānīša stacijas atklās arī jauno stacijas pulksteni, kas turpmāk rādīs pareizu laiku ikvienam bānīša pasažierim. Šo pulksteni alūksniešiem un bānītim dāvina "Latvijas Dzelzceļš".

Aicinām alūksniešus apmeklēt šo koncertu un stacijas pulksteņa atklāšanas pasākumu, lai iedziedātu un iedejotu šīs vasaras Latvijas plašākos svētkus – Dziesmu un deju svētkus!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.aluksne.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45043993sec.