Saulkrasti aicina uz pasaules klases pludmales volejbolu

Saulkrastu sportiskās aktivitātes jau divdesmit gadus nav iedomājamas bez pludmales volejbola turnīriem, bet tieši šogad "Saulkrastu kokteilis" - "BIGBANK OPEN" pulcēs pasaules klases volejbolistus no vairākiem kontinentiem. 2013. gada 28. un 29. jūnijā Saulkrastu estrādē startēs ne tikai 2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieki Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar saviem jaunajiem pāriniekiem, bet arī visi labākie Baltijas bīčvolejbolisti un pat aizokeāna ciemiņi.

"Saulkrastu kokteiļa" - "BIGBANK OPEN" pludmales volejbola turnīrs šogad tiks īstenots ar saukli "Londona-Saulkrasti-Rio", jo šovasar Latvijas trīs labākie dueti – Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Toms Šmēdiņš/Ruslans Sorokins - jau uzsākuši jauno olimpisko ciklu, kura mērķis ir dalība 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Latvijas dueti jau izmēģinājuši spēkus Pasaules kausa posmos, bet pirmā iespēja klātienē sacensību atmosfērā redzēt visus šos meistarus būs tieši "Saulkrastu kokteilī", kas šogad būs viens no Latvijas čempionāta oficiālajiem posmiem.

Pirmie pludmales volejbola turnīri Saulkrastos notika pirms gadiem divdesmit, taču oficiāli par pirmajiem "Saulkrastu kokteiļa" čempioniem 1995. gadā kļuva pašreizējais Latvijas valstsvienības treneris Uģis Krastiņš un Aivis Eida. 2012. gadā pirmo vietu izcīnīja Toms Vanags un Ingars Ivanovs, finālā pārspējot Tomu Šmēdinu un Edgaru Toču. Vēl 9. jūnijā „Saulkrastu kokteiļa” čempioni Ivanovs, Austris Štāls un Artis Caics Latvijas valstsvienības rindās startēja 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pārspēles, paliekot soļa attālumā no fināliem.

Pēc dažu gadu pārtraukuma "Saulkrastu kokteilis" atgriezīsies Saulkrastu estrādē, kur tradicionāli pulcējušies daudz skatītāju. Divas dienas uz diviem laukumiem notiks pludmales volejbola turnīra spēles. 29. jūnijā pasākuma apmeklētājiem būs ne tikai iespēja klātienē vērot cīņas par Baltijas mērogā unikālo 10 000 ASV dolāru balvu fondu, bet arī spēļu starplaikos tikties ar Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem. Finālspēļu sākums iecerēts 29. jūnijā plkst. 19. Līdz ar sportisko batāliju noslēgumu neilgi pirms pusnakts aktivitāšu stafetes kociņu pārņems pašmāju muzikālā sensācija – "Bermudu divstūris".

Par mākslinieciskiem pārsteigumiem, ieskaitot gleznu izsoli, rūpēsies Rīgā, tirdzniecības centrā "Galleria Riga" esošais Laimīgās mākslas muzejs "Happyartmuseum.co".

Pludmales volejbola turnīros no 1995. gada uzvarētāju laurus plūkuši vairums pašreiz slavenāko pludmales volejbolistu – Jānis Grīnbergs, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins, Andris Krūmiņš, Austris Štāls, Jānis Šmēdiņš, Kristiāns Marnics, Artis Caics. 2001. gadā vienīgo reizi "Saulkrastu kokteilī" triumfēja lietuvieši – Henriks Čivass un Tads Donela. Saulkrastos  pa sešām reizēm uzvarējuši Grīnbergs un Krūmiņš.

Līdzās pludmales volejbola sacensībām "Saulkrastu kokteiļa" neatņemama sastāvdaļa bijusi ielu basketbola turnīra "Mix" grupas komandām. Pirms apmēram desmit gadiem Saulkrastu notikušajā turnīrā startēja arī Igaunijas vēsturē vienīgais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Martins Mīrseps, kurš laukumā devās kopā ar profesionāliem ziemeļu kaimiņu basketbolistiem. Arī šogad "Saulkrastu kokteiļa" ietvaros 29. jūnijā notiks ielu basketbola turnīrs tikai Saulkrastiem raksturīgajās grupās.

"Saulkrastu kokteiļa" pludmales  volejbola  turnīru visi čempioni:

1995. Uģis Krastiņš/Aivis Eida

1996. Andris Krūmiņš/Ilgvars Ozoliņš

1997. Ringolds Štāls/Andris Treijs

1997. Jānis Grīnbergs/Juris Gendelis

1998. Jānis Grīnbergs/Tarass Tabačuks

1999. Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš

2000. Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš

2001. Henriks Čivass/Tads Donela (Lietuva)

2002. Klāvs Zaļkalns/Edgars Sebežs

2003. Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins

2004. Jānis Grīnbergs/Armīns Vensbergs

2005. Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins

2006. Toms Šmēdiņš/Jānis Šmēdiņš

2007. Jānis Grīnbergs/Austris Štāls

2008. Jānis Šmēdiņš/Kristiāns Marnics

2010. Toms Šmēdiņš/Andris Krūmiņš

2011. Toms Šmēdiņš/Artis Caics

2012. Toms Vanags/Ingars Ivanovs


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50785112sec.