Gulbene aicina uz pilsētas svētku svinībām

Gulbenes pilsēta pošas tradicionālajiem pilsētas svētkiem, kuri šogad tiks svinēti no 25. līdz 28.jūlijam. Šajā laikā gan lieli, gan mazi varēs baudīt dažādas kultūras un sporta aktivitātes. Svētku programma.

Gulbenes pilsētas svētki aizsāksies 25. jūlijā Gulbenes vēsturiskajā centrā – Luterāņu baznīcā – kad plkst. 19:00 pilsētas svētku ieskaņas koncertā "Klusās lūgsnas" muzicēs Latvijas Radio koris (diriģents Sigvards Kļava), Anrī Demarkets (Henri Demarquette, Francija, čells), Kaspars Zemītis (ģitāra). Skanēs Pētera Vaska. Arvo Perta, Valentīna Silvestrova, Sera Džona Tavenera un J.S.Baha mūzika. Koncerta apmeklējums ir bezmaksas. Tiek vākti ziedojumi baznīcas torņa atjaunošanai.

Savukārt 26.jūlijs ir atvēlēts jauniešu aktivitātēm. Jauniešu diena iesāksies plkst. 12:00 ar strītbola sacensībām "Gulbenes kausa izcīņa strītbolā" 3.posms pie Gulbenes sporta centra un autobusa krāsošanu, ar kuru Gulbenes novada svētkos Tirzā tiks vadāti svētku apmeklētāji, bet no plkst. 19:00 Vecgulbenes muižas parkā un laukumā pie Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja norisināsies Gulbenes jauniešu un populāru Gulbenes novada personu koncertu "Pierasties vietas, lietas un cilvēki citā gaismā". Gulbenes novada domes deputāts Intars Liepiņš kopā ar biedrības "Gulces Gēns" puišiem demonstrēs dažādus ekstrēmos sporta veidus; Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs spēlēs bungas kopā ar grupu "R.P.M." no Kalnienas; Gulbenes novada domes deputāts Valtis Krauklis improvizēs kopā ar improvizācijas teātra kafejnīcas aktieriem; tautu deju priekšnesumu izrādīs Gulbenes kultūras centra direktors Egons Kliesmets un Gulbenes novada domes deputāte Sandra Daudziņa kopā ar tautisko deju kolektīvu "Sauleszaķis". Pasākuma vadītāji – Atis Barinskis un Lolita Strode. Būs

Plkst. 18:00 Sarkanās pils telpās norisināsies Gundegas Šķēlas [LV] un Helgi Már Kristjánsson [IS] laikmetīgās mākslas izstāde "too fair/pārāk godīgi/of sanngjarnt" atklāšana.

No 22. līdz 26. jūlijam pilsētas svētku ietvaros tiek piedāvāta iespēja piedalīties kustību laboratorijā "Tava seja – manas kājas". Norises vieta – Gulbenes kultūras centrs. Savukārt plkst. 18:00 Sarkanās pils ēkā tiks demonstrēta dejas improvizācijas performance. Interesenti ir aicināti pieteikties līdz 17.jūlijam, aizpildot pieteikuma anketu. Kustību laboratorijas "Tava seja – manas kājas" 4 dienu nodarbību process galvenokārt būs vērst uz katra grupas dalībnieka personisko ķermenisko pieredzi caur kustību, tā veidojot grupas kopējo "ķermeni’", bet joprojām neaizmirstot par savu individuālo atbildību.

Plkst. 22:00 jauniešu dienas noslēguma ballītē muzicēs grupas "Musiqq" un "R.P.M.", kā arī DJ Elvis Kozlovskis un Ritvars Ginevičs. Ieeja uz ballīti: 1,-Ls.

Šajā pašā dienā plkst. 17:00 Gulbenes bibliotēkā tiks prezentēta mūziķa Rolanda Ūdra un aktrises Ilonas Balodes grāmata „Rīga-Pekina”, kura stāsta par trakajiem ceļojuma piedzīvojumiem. Prezentācijas laikā tiks dziedātas ceļa dziesmas, rādīti foto un video.

Bet no plkst. 18:30 Gulbenes kultūras centrā norisināsies senioru koncerts "Mūžam jauni", kurā uzstāsies viesi no Igaunijas, Tukuma, Kalsnavas, kā arī mūsu pašu deju kolektīvi "Reveranss" un "Vērdiņš", Gulbenes kultūras centra ansamblis "Namejs" un senioru koris "Atbalss". PLkst. 21:00 ballē muzicēs Krūmiņu ģimene no Alūksnes. Ieeja uz koncertu un balli bez maksas.

27. jūlijā no plkst. 9:00 līdz 15:00 Jaunatnes parkā Amatnieku tirgus un svētku laikā godā tiks celts ēst gatavošanas amats. Svētkus kuplinās Smiltenes novada amatnieku biedrības "Stiķis" meistari, kuri demonstrēs ēst gatavošanas šovu. Pasākumu vadītāja – Līga Stebere.

Jāuzsver, ka šajā laikā, plkst. 9:00, Jaunatnes parkā (lietus gadījumā virs veikala "Drogas") jau trešo gadu norisināsies Gulbenes pilsētas svētku atklātais šaha turnīrs.

Plkst. 11:00 Bērnu rīts tradicionāli iesāksies ar mazāko gulbeniešu un viņu vecāku gājienu orķestra pavadībā. Pulcēšanās gājienam jau no plkst. 10:30 pie kultūras centra. Gulbenei šī ir tradīcija ik gadu pilsētas svētkos sumināt gada laikā dzimušos mazuļus. Koncertā uzstāsies bērnu popgrupas "Pipari" un "Ledenes". Pasākuma vadītājas – Ieva un Anna Garjānes. Savukārt jau nedaudz lielākie pilsētnieki varēs izpriecāties piepūšamajās atrakcijās.

No plkst. 12:00 centrālajā skvērā Eiropas komisijas pārstāvji organizēs dažādās aktivitātes bērniem un citiem interesentiem, piemēram, būs video demonstrācija, monētas kalšana, balonu stends, bērnu stūrītis, Eiropas Savienības spēle u.c. aktivitātes.

Automīļiem CSDD laukumā no plkst. 13:00 līdz 16:00 būs iespēja piedalīties sacensībās "Gada jaunais autovadītājs 2013". Konkursa pirmā kārta notiek mājas lapā www.gadaautovaditajs.lv sadaļā “konkurss”. Pasākuma vadītāji – Pauls un Marta Timroti.

No plkst. 10:00 sportisko aktivitāšu cienītājiem pilsētas stadionā būs iespējams vērot vai piedalīties pašiem soļošanas sacensībās "V.Kazāka piemiņas kauss" vai Gulbenes novada un "Vidzemes būvnieka" kausa izcīņas posmā smilšu volejbolā.

Plkst. 11:00 šajā pašā vietā tiks apbalvoti soļošanas sacensību "V.Kazāka piemiņas kauss" uzvarētāji. Apbalvošanas laikā uzstāsies līnijdeju grupa "Raganiņas" un vēderdeju grupa "Habibi".

Plkst. 14:00 pie Gulbenes kultūras centra un centrālajā skvērā uz aktīvu darbošanos ar aicina "Gulbenes ciskudrillis". Pasākuma laikā būs iespēja vērot biedrības "Gulces Gēns" paraugdemonstrējumus; uzzināt, kas ir velo polo, kā arī piedalīties orientēšanās atrakcijā. Līdzi ir jāņem savs velosipēds, kuru organizatori aicina izdaiļot, izrotāt vai kā citādi padarīt to citādāku, nekā mēs tos esam pieraduši skatīt ikdienā. Pasākumā tiek aicinātas piedalīties arī komandas. Pēc šīm aktivitātēm dalībnieki tiks aicināti doties svētku gājienā, pēc kura plkst. 18:00 pie Gulbenes novada domes pilsētnieku koncertā muzicēs Sabīne Krilova, Normunds Mazūrs, Lelde Timofejeva, grupas "Senči" un "Vilx". Koncerts ir bez maksas.

Šīs pašas dienas noslēgumā plkst 22:30 pilsētas stadionā uz krāšņu koncertu aicina muzikālo strūklaku šovs „Satikšanās Pilsētā”, kuru kuplinās dziedātāji - Atis Ieviņš un Ilona Bagele un dejotāji – Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs. Pilsētas svētku noslēguma ballē spēlēs Atis Ieviņš&grupa, grupa "Roja" un DJ Bumblebeat. Ieeja uz koncertu un balli: 2,-Ls. Biļešu iepriekšpārdošana Gulbenes kultūras centrā.

28. jūlijā plkst. 11:00 kapusvētki Gulbenes Vecajos kapos, bet plkst. 15:00 Tanslavu kapos (jaunie kapi).



 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59171009sec.