Saulkrastos sāksies 16. starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2013"

Šodien Saulkrastos sāksies 16. starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2013", kas turpināsies līdz 20.jūlijam, klausītājiem piedāvājot vairāk nekā desmit dažādus koncertus, stāstīja festivāla direktors Raimonds Kalniņš.

Festivāla laikā katru dienu varēs baudīt pa diviem koncertiem, jo pirmais būs bezmaksas koncerts un plkst. 15 notiks Saules laukumā, bet vakara koncerti sāksies plkst. 19 un notiks "Minhauzena Undā".

Bez festivāla koncertiem jau tradicionāli festivāls rīko arī meistarklases. Šogad meistarklasēs pie labākajiem ārvalstu mūziķiem izglītosies 120 audzēkņi, kas ir optimālais meistarklašu dalībnieku skaits. Festivāla meistarklasēs lielākoties piedalīsies dalībnieki no Latvijas, taču būs arī dalībnieki no Krievijas, Ukrainas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Festivāla laikā būs iespēja baudīt sešas meistarklases. Bundziniekiem meistarklases vadīs Donalds Edvards, basa meistarklases - Eds Hovards, klavieru meistarklases - Deivids Berkmans no Amerikas. Ģitāras meistarklasi vadīs Džoans Solers no Spānijas, pūšaminstrumentu - Kestutis Vaiginis no Lietuvas, bet vokālās meistarklases pasniegs Sesīlija Vernī, kura jau pirms pieciem gadiem šajā festivālā vadīja meistarklases.

Pagājušajā gadā festivāla piedāvātos pasākumus nedēļas garumā apmeklēja aptuveni 4000 interesentu, un uz tikpat lielu skatītāju interesi festivāla rīkotāji cer arī šogad. Kā norādīja Kalniņš, festivāla galvenais uzdevums ir jaunatnes audzināšana un dot stimulu iepazīt džezu un izzināt instrumentu.

Šodien Saules laukumā bezmaksas koncertā plkst. 15 uzstāsies Ventspils Mūzikas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, bet vakara koncertā uzstāsies Rīgas Doma kora skolas otrā kursa džeza nodaļas studenti jeb "Combo" un "Ventspils Big Band", savukārt rīt Saules laukumā uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Olgas Pīrāgs vokālās studijas audzēkņi, bet vakarā muzicēs trīs pašmāju muzikālās apvienības "The Room 17", "ElektroFolk" un "Very Cool People".

17.jūlijā Saules laukumā bezmaksas koncertā uzstāsies pašmāju apvienība "La Petite Paris", bet "Minhauzena Undā" notiks bundzinieku konkurss "Drumday 2013". Konkursā piedalīsies astoņi dalībnieki, kuru vidū būs arī bundzinieks no Lietuvas. Visi konkursa dalībnieki cīnīsies par galveno balvu - digitālo bungu komplektu. Tāpat vakara programmā uzstāsies "Christos Yerolatsitis Trio", kurā apvienojušies Latvijas, Kipras un Ekvadoras mūziķi, kā arī priekšnesumu sniegs jauna latviešu džeza mūzikas grupa "Bunch of Gentlemen".

Džeza festivāla turpinājumā bezmaksas koncertā uzstāsies diksilends "Sigulda", bet vakara programmā muzicēs Rinalda Maksimova kvartets un Ingas Bērziņas kvintets. Bērziņa stāstīja, ka šim koncertam viņa gatavo īpašu programmu - džezu latviešu valodā. Klausītājiem tiks piedāvāts mūsdienīgs skanējums uz latviešu komponistu džeza mūziku no 60.gadiem, kuru radījis Raimonds Pauls, Ringolds Ore, Uldis Stabulnieks, Alnis Zaķis, Ivars Vīgners un Ivars Birkāns. Bez tam šajā koncertā uzstāsies arī Festivāla bigbends un īpašie viesi, kuru vidū būs meistarklašu vadītāji, 17 gadus vecais gruzīnu džeza pianists Beka Gočiašvili, kurš jau reiz viesojies šajā festivālā, gruzīnu bundzinieks Zaza Tsertsvadze.

19. jūlijā dienas koncertā Saules laukumā uzstāsies "Meet Teens Jazz" no Krievijas un Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbends, savukārt vakara koncertā muzicēs grupa "Kaf Kaf" no Lietuvas, "Amit Friedman Quartet" no Izraēlas un Olga Pīrāgs, bet 20.jūlijā pa dienu "Minhauzena Undā" notiks meistarklašu audzēkņu koncerts, bet plkst. 19 turpat uzstāsies Bekas Gočiašvili trio un Kestuta Vaigina kvartets, kā arī "Mirage Jazz Orchestra & Ola Onabule".

Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis klāstīja, ka tie dalībnieki, kas savulaik festivālā piedalījās meistarklasēs un bagātināja zināšanas sava instrumenta spēlēšanā, tagad atgriežas festivālā jau ar saviem starptautiskiem muzikāliem projektiem. Pirmo reizi Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls piedāvās arī divus koncertus uz "Origo Summer Stage 2013" skatuves.

Plašāka informācija un programma www.saulkrastijazz.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52128601sec.