Alūksnes pilsētas svētkos iezīmēs Jaunās pils 150 gadskārtas

Šīs nedēļas nogalē, no 2013. gada 2. līdz 4. augustam, Alūksnē notiks pilsētas svētki, kam šogad dots nosaukums "Būt ceļā nozīmē atgriezties".

Trīs dienu garumā notiks visdažādākie svētku pasākumi, kas noslēgsies svētdien ar tradicionālajiem kapusvētkiem Alūksnes Lielajos un Mazajos kapos.

Šogad Alūksnes pilsētas svētki sāksies jau piektdien pusdienlaikā, kad notiks apvidus automašīnu parāde un sacensības, kurās piedalīsies braucēji no Lietuvas, Krievijas, Igaunijas, Latvijas. Pēcpusdienā sāksies ielu basketbola turnīrs.

Svētku atklāšanas lielkoncertā piektdienas vakarā muzicēs "Mirage Jazz Orchestra", kura mākslinieciskais vadītājs ir alūksnietis Lauris Amantovs, kā arī dziedās populāri un talantīgi alūksnieši – Dainis Dobelnieks, Kristīna Zaharova un citi. Pēc koncerta uz Alūksnes Jaunās pils fasādes būs vērojams 16 minūtes ilgs projekciju šovs „Alūksnes Jaunās pils 150 gaismas stari” ar īpaši tam sarakstītu muzikālo pavadījumu. Jāuzsver, ka šis šovs būs veltīts Alūksnes Jaunajai pilij, kam šogad aprit 150 gadi.

Pateicoties vietējo uzņēmēju atbalstam, piektdienas vakarā vairākās vietās pilsētā notiks ielu ballītes, kuras ar nakts kabarē priekšnesumiem papildinās deju studijas "Fandango" dejotājas. Savukārt jauniešu auditorijai notiks eksperimentālās mūzikas koncerts "AL KINGS".

Sestdienas norisēs ikviens atradīs sev ko piemērotu. Te būs grupu "ILGA", "Žerāri", "No pusvārda" koncerti, notiks tradicionālais amatnieku tirgus un radošās darbnīcas. Pilssalā visdažādākās aktivitātēs varēs iesaistīties bērni un ģimenes. Jau otro gadu notiks bērnu ratiņu parāde – konkurss, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visa novada. Konkursa nolikums pieejams pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv.

Pusdienlaikā sāksies karaoke čempionāts, kura uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties braucienā uz Stokholmu ar kuģi, kur brauciena laikā notiks čempionāta fināls.

Īpašs pasākums būs akvarelistu studijas "AQUA" plenērs, kura dalībnieki dažādās pilsētas vietās fiksēs svētku noskaņu, pēc tam veidos darbu izstādi, ko ikviens interesents varēs aplūkot, un arī tikties ar māksliniekiem.

Sestdienas pēcpusdienā Pilssalas estrādē jau tradicionāli notiks mūzikls, šoreiz „Izklaides producentu apvienība 7” sarūpējusi jautru izrādi „Bitīt’ rožu dārziņā”, vakarā - Normunda Jakušonoka un Rīgas Zelta saules kora un Tipa orķestra koncertu, bet vēlāk diskotēka ar DJ Robertu Lejasmeieru un zaļumballe, kurā par mūziku rūpēsies Atis un Jānis Auzāni. Pusnaktī debesīs virs Alūksnes iemirdzēsies svētku salūts.

Svētdien jau tradicionāli svētki noslēgsies ar kapusvētkiem, bet vēl pirms tiem no rīta pilsētas centrā būs aplūkojami retro motocikli un mašīnas no Igaunijas, savukārt pēc kapu svētkiem aicinām uz jau par tradīciju kļuvušo koncertu Tempļakalnā, kur šoreiz muzicēs grupa „Lauku muzikanti”.

Svētku programma www.aluksne.lv.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.59980392sec.