Alūksnē aicinām svinēt Bānīša 110. dzimšanas dienu

2013. gada 7. septembrī visas dienas garumā ar dažādām jautrām un atraktīvām izdarībām Alūksnes dzelzceļa stacijas apkārtnē aicinām svinēt 110. gadskārtu šaursliežu dzelzceļam, kas savieno divas Ziemeļvidzemes pilsētas – Gulbeni un Alūksni.

Bānītis, kas vēl arvien ikdienā pārvadā pasažierus 33 kilometrus garajā posmā, un ir iecienīts tūrisma objekts, alūksniešiem ir daļa no ikdienas dzīves - vieni ar to brauc uz darbu, citi sēņot un ogot, vēl kāds mācīties, uz balli vai satikšanos. Bānītī satiekas jau zināmi ļaudis un tiek iepazīti jauni.

- Svētku dienā Alūksnes stacijā gaviļnieku sāksim gaidīt jau no pulksten 10 gan ar dažādiem kolektīvu priekšnesumiem, gan arī paši aktīvi iesaistoties. Mazākajiem svētku dalībniekiem būs iespēja uzzīmēt savu apsveikumu Bānītim tā dzimšanas dienā. Bānīša sagaidīšanā ar savu izdomu piedalīsies arī Alūksnes jaunās māmiņas.

Pulksten 10:25 ar gavilēm sveiksim jubilāru – Bānīti, kurš piestās Alūksnes stacijā. Šajā mirklī izskanēs oficiālās apsveikuma runas, pateicības cilvēkiem, kuri savu mūžu saistījuši ar bānīti un rūpējušies par šī vēsturiskā objekta saglabāšanu arī mūsdienās.

Svētku sakarā Alūksnes muzejs apzina cilvēkus, kas strādājuši dzelzceļā, taču informācija ir pieticīga, tādēļ aicinām cilvēkus, kuri ir bijuši saistīti ar Bānīti, taču kādu iemeslu dēļ nav uzaicināti, pašiem atsaukties un svētku laikā pieteikties organizatoriem, - uzsver svētku režisore Astrīda Bētere.

Pēc Bānīša godināšanas turpināsies dažādas lustes. Pasākuma apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja redzēt īpašo Bānīša strūklaku, ko tā 110. dzimšanas dienai par godu būs sarūpējis strūklaku meistars Alvits Grīvnieks.

Svētku saimnieku lomā iejutīsies Alūksnes pilsētas Tautas nama deju kopa „Jukums”, kuri gan paši rādīs dejas, gan uzņems viesus, un šoreiz ciemos būs ieradies deju kolektīvs "Zavaļinka" no Pleskavas.

Arī apmeklētāji varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs. Viena no tām būs lielīšanās maratons, kurā svētku rīkotāji īpaši aicina piedalīties vecākā gada gājuma ļaudis ar saviem stāstiem par Bānītī piedzīvoto, taču arī jaunieši var pastāstīt atgadījumus, ko dzirdējuši no saviem vecākiem un vecvecākiem. Lai lielīšanās ritētu raiti, tam jau gatavojas arī novada amatierteātru lielākie stāstnieki.

Notiks dažādas spēles un citas aktivitātes, kas būs saistītas ar bānīša dzīvi. Svētku organizatori pateicas Alūksnes pilsētas sākumskolai, Alūksnes novada vidusskolai, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijai, Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolai, kā arī klubam "Spēka pasaule" par atsaucību stafešu organizēšanā.

Pēc pulksten 13 svētku apmeklētāji varēs sadziedāties kopā ar Jaunlaicenes dziedātājiem, būs sagatavotas arī īpašas Bānīša dziesmu grāmatas.

Pulksten 14 lielajā šķūnī pie stacijas uz atmiņu stundu aicināti visi ar Alūksnes staciju saistītie cilvēki – gan kantora darbinieki, gan strādnieki. Uz šo satikšanos mīļi gaidīti arī tie bijušie dzelzceļa darbinieki, kurus nav izdevies apzināt. Savukārt visas dienas garumā šķūnī varēs vērot dažādas filmas.

Gaviļnieka otro ierašanos Alūksnē sagaidīsim pulksten 15:10, kad dziedoši un dejojoši Alūksnes bērnu un jauniešu kolektīvi būs sagatavojuši muzikālu apsveikumu "Ripo mazais Bānītis". Savukārt pulksten 18 svētku dižkoncertā skatītājus iepriecēs tādi mūziķi kā "Eolika", "Dāmu pops", Antra Stafecka, Aldis Siliņš un citi. 110. dzimšanas dienas svinības noslēgsies ar balli pie stacijas, kurā par deju mūziku gādās Gunārs un Zane.

Jāpiebilst, ka visus pasākumus varēs apmeklēt bez maksas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.aluksne.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77333689sec.