Sākas Eirodienas – vērienīgi informatīvie pasākumi par eiro Latvijā

"Vai mainīsies algas un pensijas?”, „Kā izskatīsies eiro monētas un banknotes?”, „Kad un kur labāk mainīt naudu?” – lai valsts un privātā sektora speciālisti sniegtu atbildes uz šiem un citiem sabiedrībā aktuālajiem jautājumiem, sākas visaptveroša informatīvo pasākumu tūre. Pirmais pasākums – Eirodiena Kurzemē – norisināsies 6.septembrī no plkst. 11:00 līdz 19:00 Ventspils Rātslaukumā, un to atklās finanšu ministrs Andris Vilks.

„Pašlaik jau vairāk nekā pusei iedzīvotāju eiro ir kļuvis par ikdienā aktuālu tēmu, tāpēc ar Eirodienu Kurzemē aizsākas aktīva iedzīvotāju informēšana un atbilžu sniegšana par praktiskiem jautājumiem. Atnākot uz Eirodienu, ikviens interesents varēs gūt atbildes uz sev aktuālajiem eiro jautājumiem vienuviet,” piedalīties aicina Finanšu ministrijas Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja Ināra Rubene.

Atbildes par pensiju un pabalstu aprēķinu un izmaksu sniegs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbinieki, savukārt darba tiesību speciālisti konsultēs darba ņēmējus par pievienošanās eirozonai ietekmi uz darba līgumiem un algu. Uzņēmumu pārstāvji no īpašnieka līdz grāmatvedim varēs sev interesējošo izzināt, iztaujājot Valsts ieņēmumu dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras un citu institūciju ekspertus. Savukārt Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Patērētāju tiesību aizsardzības centra speciālisti varēs pastāstīt gan par cenu paralēlo atspoguļošanu, gan citām ar eiro saistītām pārmaiņām, kā arī kliedēt sabiedrībā jau radušos mītus. Atbildes uz iedzīvotāju un uzņēmēju jautājumiem sniegs arī citi valsts iestāžu un lielāko komercbanku eksperti.

Eirodienu Ventspilī papildinās arī semināri uzņēmējiem, ko iniciatīvas „Godīgs eiro ieviesējs” ietvaros rīkos Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Tirgotāju asociācija. Semināru programmā paredzēta tikšanās ar valsts amatpersonām, ekonomistiem, kā arī praktiski ieteikumi uzņēmumu pārejai uz eiro uzņēmumos un iespējām, ko to reputācijas veidošanā nodrošina iniciatīva „Godīgs eiro ieviesējs”. Pasākuma laikā visiem klātesošajiem uzņēmējiem būs iespēja pievienoties iniciatīvai.

Pasākumā norisināsies konkursi un atrakcijas – no viktorīnām līdz iespējai iepazīt citu valstu monētas un banknotes un Latvijas eiro īpašo dizainu, kā arī uzskatāmā veidā uzzināt nozīmīgākos eiro ieviešanas datumus un ieteicamo rīcību, lai pāreja uz eiro būtu mierīga, ērta un droša.

Kopumā notiks piecas reģionālās Eirodienas – pēc Ventspils eiro eksperti 20.septembrī vēlreiz viesosies Kurzemē – Liepājā. Latgales reģiona pasākums 27.septembrī notiks Daugavpilī, Zemgales – 4.oktobrī Jelgavā, bet Vidzemes – 11.oktobrī Valmierā. Ar detalizētu pasākuma programmu, kā arī informāciju par eiro, var iepazīties interneta vietnē eiro.lv un zvanot pa bezmaksas tālruni 80003000.

Papildu informācija:

Ināra Rubene LR Finanšu ministrijas Eiro komunikācijas nodaļas vadītājaTālrunis: 67095417, e-pasts: [email protected]    Elīna KalniņaKomunikācijas aģentūras/ Edelman AffiliateEiro komunikācijas koordinatoreTālr. 22018527, e-pasts: [email protected]

EIRODIENAS 2013 NORISE

×    6.septembrī Kurzemē (Ventspilī),

×    20.septembrī arī Kurzemē (Liepājā),

×    27.septembrī Latgalē (Daugavpilī),

×    4.oktobrī Zemgalē (Jelgavā),

×    11.oktobrī Vidzemē (Valmierā).

PROGRAMMA

Iedzīvotājiem

11:00    Eirodienas Kurzemē atklāšana

11:30    Dzīve ar eiro: kas jāzina ikvienam

12:00     Senioru pusstunda

12:30     Par eiro darba ņēmējiem

13:00     Svarīgākais tiem, kas saņem pabalstus

13:15     Muzikāls priekšnesums

13:45     Nauda bankā, miers mājās!

14:00     Kā pircējam justies droši ar eiro?

14:30     Uzņēmējs un eiro

15:00     Dzīve ar eiro: kas jāzina ikvienam?

15:30     Senioru pusstunda

16:00     Par eiro darba ņēmējiem

16:30     Nauda bankā, miers mājās!

17:00     Kā pircējam justies droši ar eiro?

17:30     Dzīve ar eiro: kas jāzina ikvienam?

18:00     Koncerts un pasākuma noslēgums

Uzņēmējiem

I daļa

11:30     Reģiona uzņēmēju tikšanās ar valsts un pašvaldības amatpersonām

12:10     Latvija eiro zonā – šodienas bažas un nākotnes ieguvumi

12:30     Informācija par iniciatīvu “Godīgs eiro ieviesējs” un memoranda parakstīšanaII daļa

13:40-15:40 Seminārs uzņēmumu vadītājiem un komunikācijas speciālistiemPārmaiņu vadība uzņēmumā, risinājumi paralēlai divu valūtu apstrādei un viltojumu identificēšanai, uzņēmuma reputācija eiro ieviešanas procesā, pievienošanās iniciatīvai „Godīgs eiro ieviesējs”.

13:40-15:40 Seminārs par eiro finanšu speciālistiemEiro ieviešanas praktiskās vadlīnijas: grāmatvedības uzskaite un valūtas kursu piemērošana, nodokļu maksājumi, kases aparātu pielāgošana, cenu atspoguļošana, skaidrās naudas priekšpiegāde.

DALĪBORGANIZĀCIJAS

×    Valsts ieņēmumu dienests

×    Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra

×    Nodarbinātības valsts aģentūra

×    Valsts darba inspekcija

×    Patērētāju tiesību aizsardzības centrs

×    Ekonomikas ministrija

×    Finanšu ministrija

×    Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

×    Latvijas Garantiju aģentūra

×    Latvijas Darba devēju konfederācija

×    Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

×    Latvijas Tirgotāju asociācija

×    Latvijas Hipotēku un zemes banka

×    Banka “Swedbank”

×    Banka “Citadele”

×    Banka “SEB”



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45950699sec.