Aicina uz Ābolu balli Jūrkalnē

14. septembrī sākot no pulksten 11.00 Jūrkalnē jau trešo gadu notiks Ābolu balle, noslēdzot 2013. gada Jūrkalnes tūrisma vasaras sezonu. Tikšanās vieta – Ugunspļava.

Jūrkalnes viesus kā vienmēr sagaidīs plaša notikumu programma. Ābolu balles apmeklētāju atsaucību jau ieguvusi "Pūres Dzirnu" mobilā sulu spiede, kas spēj ābolus sasmalcināt, izspiest sulu, to pasterizēt un pildīt pakās. Tādēļ jūrkalnieši un viesi tiek aicināti ierasties ar saviem pilnajiem ābolu groziem, kastēm un maisiem. Vērtēsim arī “neparastākos” un “lielākos” ābolus.

Uzsākot šī gada Ābolu balli, pabeigsim ābeļdārza stādīšanu, kur trīs gadu laikā sarindojušās vairāk kā 60 jaunās ābelītes. Ābolu balles laikā būs iespēja izmēģināt savus spēkus un iemaņas ābolu ātrēšanā, spainī mešanā no attāluma, dambretē un boulingā. Ballē skanēs mūzika un būs pa pārsteigumam.

Arī šogad tirgotāji no Jūrkalnes un tālākām vietām būs sarūpējuši dažādus produktus, kuru pamatā ir ābols - koku stādus, ābolu sulas, zaptes, vīnus un šņabi, ābolmaizes un pankūkas. No Liepājas franču maiznīcas "Boulangerie" speciāli šim notikumam ceļos ābolu kruasāni.

Jūrkalnes laikmetīgās mākslas programmas ietvaros Ābolu ballē būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī tiks prezentēts pop-up mākslas telpas "jūrK" šogad paveiktais. Ābolu balles diena parasti ir arī Jūrkalnē notiekoša starptautiskā mākslas plenēra izstāžu noslēgums, un tā būs pēdējā iespēja, kad Jūrkalnes krodziņos apskatīt šī gada plenērā tapušos darbus.

Ābolu balle ir ne tikai vasaras tūrisma sezonas noslēgums, bet arī zivju sezonas atklāšana. Tādēļ pēc notikumiem Ugunspļavā visi tiek gaidīti viesa nama "Imantas" restorānā, kur skanēs dzīvā mūzika grupas "Stāvkrasts" izpildījumā, būs īpaši sagatavoti zivju ēdieni un balle turpināsies.

Ābolu raža šogad ir bagātīga, un Jūrkalne nav vienīgā vieta Kurzemē, kur godāt ābolus. 14. septembrī arī Aizputē notiek "āboļošana". Tā ir iespēja ceļotājiem pabūt vairākos tirdziņos, darbnīcās un salīdzināt piedāvājumu šajā dienā.

Pasākumu organizē Igo Mūzikas Menedžments, viesu nams "Imantas" un Jūrkalnes pagasta pārvalde.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.85985708sec.