Dobeles sniegavīri pošas parādei

Jau ceturto gadu Dobele kļūs par dižo Sniegavīru satikšanās vietu. Tā ir Baltijas valstīs un arī Eiropā vienīgā pilsēta, kur ziemā neatkarīgi no laika apstākļiem var satikties ar augumā varenajiem Sniegavīriem.

Sniegavīru parāde tiks atklāta 1.decembrī un ilgs līdz 1.martam. Lai dobelnieki un tūristi varētu priecāties par brašajiem, raksturos tik dažādajiem sniegavīriem, kopš 9. septembra angārā Dobeles nomalē pie jaunu figūru veidošanas un bijušo atjaunošanas intensīvi strādā mākslinieku komanda. Jau ceturto gadu sniegavīrus veido profesionālas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte - Kirillova.

Inta Berga dobelniekiem ir labi pazīstama, jo atjaunojusi Dobelē uzstādīto Kārļa Zemdegas Dobeles atbrīvošanas pieminekli un veidojusi Dobeles pilsdrupās redzamo piemiņas zīmi tur notikušajiem pirmajiem Kurzemes Dziesmu svētkiem 1870. gadā.

Agnese Rudzīte - Kirillova strādā ar visdažādākajiem materiāliem - bronzu, metinātu metālu, ledu, sniegu, smilti, koku, stiklšķiedru, putuplastu, veido ugunsskulptūru šovus. Ar saviem darbiem piedalījusies daudzās izstādēs Latvijā un festivālos, konkursos un komercprojektos ārzemēs, iegūstot godalgotas vietas. 

Tēlniecēm palīdz Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs, bet radošās komandas darbu organizē un ar savām idejām iedvesmo pašvaldības arhitekts Jānis Kukša. 

Ar katru gadu Sniegavīru saime pilsētas laukumos aug plašumā un dažādībā. Šogad Dobelē satiksim vairāk nekā 30 dažādus tēlus. Jau iepazītajiem sniegavīriem šajā ziemā būs pievienojušies visnotaļ nopietnu profesiju pārstāvji - šoferis, sētnieks, santehniķis, maizes cepējs un citi, pārstāvot Dobeles uzņēmumus. 

Sniegavīru parāde tiek rīkota, sadarbojoties Dobeles pašvaldībai ar uzņēmējiem. Materiālus ir atvēlējuši Dobeles uzņēmumi - tenapora ražotājs SIA "Tenax" un sveču ražotājs SIA "Baltic Candles Ltd".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64831495sec.