Pārsteidzoši - iespaidi par Latviju kā tūrisma galamērķi pasaules jauniešu vidū (I daļa)

Kā zināms, Latvija – mūsu pašu nelielā valstiņa Eiropas ziemeļaustrumos -  pasaulē vēl netiek plaši atpazīta kā tipisks, īpaši ievērojams vai vilinošs tūrisma galamērķis. Daudziem pasaules iedzīvotājiem zināšanas par Latviju ir minimālas vai pat nekādas, daļai ir tikai nojausma par valsts atrašanās vietu, taču vēl kādam tomēr ir arī skaidra ideja par to, kāda Latvijā ir daba, arhitektūra, kultūras mantojums un nozīmīgākie apskates objekti. Pasaule, protams, ir arī tādi ļaudis, kuriem ir iepriekšēja un patīkama pieredze, apceļojot Baltijas valstis, tostarp arī Latviju.

Gūstot priekšstatu par to, cik zināma, pievilcīga vai noslēpumaina ir Latvija kā tūrisma galamērķis gados jaunu ceļotāju vidū, Travelnews.lv aptaujāja savstarpēji nesaistītus jauniešus no pieciem kontinentiem un astoņām dažādām valstīm, gūstot nelielu ieskatu par Latvijas globālo atpazīstamību tālās aizjūras zemēs.

Kāda jauniešu acīs ir Latvija kā tūrisma galamērķis, cik vilinoša tā izskatās no attāluma, vai viņiem ir ideja, kāds varētu izvērsties viņu ceļojums uz Latviju, un vai kādreiz tiktu apsvērta doma par došanos tik tālā ceļā, lai šo zemi apskatītu? Lai rastu ieskatu šajos jautājumos, tika apkopoti raksta turpinājumā minēto jauniešu viedokļi.

Uz Latviju pēc miera un klusuma

Gerijs, Taivānas galvaspilsētā Taipei dzīvojošs students, atzīst, ka ļoti labprāt, dodoties ceļojumā uz Eiropu, iegrieztos arī Latvijā. Pēc viņa domām arī Latvijā, tāpat kā daudzviet Eiropā, tūristam ir iespēja apskatīt interesantu arhitektūru un no Āzijas valstīm tik atšķirīgo kultūru. Gerijs ar lielu sajūsmu un respektu apskatītu visu, ko Latvija kā tūrisma galamērķis piedāvātu, jo sevišķi uzsvaru liekot uz Rīgu, par kuru esot dzirdēts visvairāk. Viņš gan atzīst, ka par Latviju Taivānā sanāk dzirdēt ļoti reti, un ka pārliecinoši viņš zinot vien to, kur valsts atrodas un kas ir tās galvaspilsēta. Tomēr interese redzēt šo valsti savām acīm taivānietim ir, neskatoties uz Latvijas kā tūrisma galamērķa mazo popularitāti Āzijas valstīs. Kopumā iespaids par Latviju Gerijam esot labs, jo tā šķietot skaista, tīra, komfortabla un tradīcijām bagāta zeme, ko puisis noteikti savās dzīves laikā vismaz vienreiz vēlētos apmeklēt.

Hosē Antonio Habana no Filipīnām atzīst, ka Latvija tipiska filipīniešu tūrista galamērķu redzeslokā nav ieraugāma. Kā norāda Hosē, kad kāds no Filipīnām plāno doties uz Eiropu, tipiskākās valstis, kas tiek iekļautas ceļojuma maršrutā, parasti ir Francija, Lielbritānija, Spānija, Portugāle, Vācija un Itālija. Bieži vien līdz ar šīm valstīm arī beidzas filipīniešu zināšanas par Eiropas ģeogrāfiju, taču tā gluži nav ar pašu Hosē. Tā kā viņa tēvs reiz ir ceļojis pa daudzām Eiropas valstīm, viņš zina stāstīt, ka par Baltijas valstīm ir šo to dzirdējis. Vairāk informācijas par Latviju Hosē ir meklējis internetā, un no tā, ko ir uzzinājis, puisis spriež, ka labprāt kādreiz aizceļoju uz Latviju baudīt skaistus apskates objektus un vietējo kultūru bez liekas burzmas, kas vērojama daudzviet citur Eiropā. Kā atzīst filipīnietis, dodoties Latvijas virzienā, viņš labprāt apmeklētu arī Igauniju, par ko arī iepriekš dzirdējis labus vārdus.

Uzrunājot kādu jaunieti no Japānas, meitene godīgi atzīst, ka pirmo reizi dzird par tādu Eiropas zemi kā Latviju. Neskatoties uz šo apstākli un speciāli iepazīstoties ar internetā pieejamo informāciju par šo Baltijas valsti, meitene neslēpj sajūsmu par skaisto, gandrīz piecsimt kilometrus garo jūras krasta līniju un baltajām smiltīm, kas esot gana vilinoši, lai kādreiz, viesojoties Eiropā, iegrieztos arī Latvijā.

Vai doties pāri visai pasaulei uz mazu, "eksotisku" valstiņu?

Apskatot Latvijas atpazīstamību jaunu ceļotāju vidū Austrālijā, arī šajā pasaules malā ir vērojams, ka par Latviju nav daudz sabiedrībā vai medijos runāts. Heilija, 26 gadus jauna Adeleides iedzīvotāja, atzīst, ka nekad nav pat iedomājusies doties uz tādu "eksotisku" vietu kā mazo Baltijas valstiņu Latviju. Kaut arī Heilija, liela Eirovīzijas dziesmu konkursa fane, ir lietas kursā par Eiropas ģeogrāfiju, tostarp arī par Latvijas ģeogrāfisko novietojumu, viņa par valsti visvairāk uzzinājusi tieši caur saviem latviešu draugiem, ko satikusi, kamēr gadu dzīvojusi Rietumeiropā. Heilija arī godīgi atzīst, ka galvenais iemesls, lai viņa kādreiz dotos uz Latviju, būtu nevis kādi ievērības cienīgi apskates objekti, bet gan tieši Latvijā dzīvojošie draugi.

Ketlina, 16 gadus jauna skolniece no Austrālijas, atzīst, ka no internetā pieejamās informācijas Latvija viņai šķietot interesanta vieta, ko reiz apskatīt. Pievilcīgā arhitektūra, galvaspilsētā jaušamā senatnīguma noskaņa un bagātais kultūras mantojums Ketlinu pārliecina Latviju iekļaut savā apceļojamo valstu sarakstā, taču vien tad, kad meitene plānos visaptverošu Eiropas ceļojumu kādreiz nākotnē.

Platākais Eiropas ūdenskritums vilina ceļotājus arī no Labās Cerības raga

No Austrālijas virzoties tālāk uz rietumiem, savu viedokli par Latviju sniedz kāda sporta un rekreācijas studente no Dienvidāfrikas Republikas pilsētas Durbanas - Rakvala. Rakvala zina Latviju tikai caur saviem latviešu paziņām un šeit vēl nekad nav viesojusies. Taču no informācijas, kas viņai ir pieejama, kā arī no stāstiem, ar ko dalījušies viņas latviešu draugi, Rakvala secina, ka skaistākā vieta, viņasprāt, Latvijā varētu būt Ventas rumba Kuldīgā. Ja viņai būtu iespēja, Rakvala sava nākamā Eiropas ceļojuma laikā labprāt apmeklētu arī Latviju, jo tur dzīvojošie draugi, vēsturiskās pilsētas un skaistās celtnes esot gana vilinoši iemesli, lai turp kādreiz dotos.

Turpinājums sekos!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81103396sec.