Pārsteidzoši - iespaidi par Latviju kā tūrisma galamērķi pasaules jauniešu vidū (II daļa)

Turpinājums rakstam - pasaules jauniešu domas par Latviju kā tūrisma galamērķi. Raksta pirmo daļu lasiet šeit.

Sniegoti lauki pārspēj saulainas pludmales

Mariani, 26 gadus jauna māksliniece no Puertoriko, nelielas Karību jūras salas, Latviju redz kā tipisku Eiropas valsti – bagātu ar vēstures un kultūras mantojumu, īpašu arhitektūru, patīkamu atmosfēru un draudzīgiem ļaudīm. Mariani spriež, ka Latvija būtu lielisks tūrisma galamērķis priekš viņas kā Karību jūras salas iedzīvotājas, jo valstī ir krasi atšķirīga gaisa temperatūra ziemas periodā, kamēr Puertoriko vasara ir gluži vai visu gadu. Mākslinieciskā jauniete spriež, ka Latvijas sniegotās pilsētas un daba varētu būt savdabīgi mistēriska un romantiska, vilinot silto zemju iedzīvotājus piedzīvot baltu, sniegotu ziemu kādā jaukā Eiropas zemē. Tā kā Mariani ir iepriekš bijusi pozitīva saskarsme ar dažiem latviešiem, viņa ir pārliecināta, ka bonuss ceļojumam uz Latviju būtu arī draudzīga, patīkama saskarsme ar viesmīlīgiem Latvijas iedzīvotājiem.

Dienvidamerikas ziemeļu valstī Venecuēlā dzīvojoša jauniete vārdā Jaribai atzīst, ka iepriekš par Latviju nav dzirdējusi itin neko. Neskatoties uz to, pēc internetā pieejamās informācijas aplūkošanas meitene spriež, ka skaistā un pārsteidzošā dabas ainava, Rīgas arhitektūra un ģeogrāfiskais novietojums esot visai pievilcīgs un intriģējošs. Kaut arī Jaribai ir grūti teikt, vai viņa kādreiz plānotu apmeklēt Latviju, viņa pauž prieku, ka nu par šādu valsti ir ko uzzinājusi, jo tūrisma piedāvājums, viņasprāt, attaisnotu pat tālās Dienvidamerikas zemes Venecuēlas ceļotāju cerības.

Uz Centrāltirgu - pēc ķiršiem

Aptaujājot gados jaunus Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) dzīvojošus amerikāņus, viedokļi ievērojami atšķiras starp tiem, kuri jau Latvijā ir bijuši, un tiem, kuri par Latviju ir tikai nedaudz ko dzirdējuši.

Marlēna, literatūras studente no Pensilvānijas štata, pirms dažiem gadiem ir viesojusies Latvijā, pavadot šeit vasaru kādā nometnē Vidzemē. Marlēna stāsta, ka ļoti izbaudījusi šo ceļojumu, apskatot gan Latvijas pilsētas, gan nomaļākas vietas un dabu. Viņai ļoti patikusi Rīga, un sevišķi Vecrīga ar žilbinošo arhitektūru un izklaidējošiem ielu māksliniekiem. Tā kā mūzikai ir liela loma Marlēnas dzīvē, tai Rīgā viņa pievērsusi īpašu uzmanību. Skaistās melodijas un atskaņotās kompozīcijas dažādu mākslinieku izpildījumā vasarīgajā Rīgā viņu ir ļoti pacilājušas un atstājušas Marlēnai spilgtas atmiņas. Tāpat viņas stāstījumā tiek izcelts Centrāltirgus apmeklējums, kas patīkami pārsteidzis ar svaigiem, daudzveidīgiem produktiem un sevišķi gardiem vietējiem ķiršiem. Marlēna arī izbaudījusi braucienu ar vilcienu uz Siguldu, rāmi baudot dabasskatus un priežu silus, kas slīdējuši gar logiem. Amerikāņu jauniete ir droša teikt, ka vēl vismaz reizi labprāt viesotos Latvijā, turklāt ar prieku ieteiktu to darīt arī saviem draugiem. Viņasprāt, Latvijā ir kāds īpašs miers un skaistums, kas vienmēr radīs vietu Marlēnas sirdī.

Rīgas kaķi – vai slaveni pat Amerikā?

Kristela, konditore no ASV, Kalifornijas štata, stāsta, ka amerikāņi kopumā nav plaši pazīstami ar Latviju kā valsti, kur nu vēl kā iekārotu tūrisma galamērķi. Viņasprāt, daudzi amerikāņi nojauš, ka šī valsts reiz bijusi Padomju Savienības sastāvā. Tāpat daudzi no viņiem uzskata, ka tā joprojām slīkst Padomju laiku nabadzībā un trūkumā. Ņemot vērā šo maldīgo priekšstatu, daudzi amerikāņi var pat neiedomāties par Latviju kā atsevišķu un pievilcīgu tūrisma galamērķi. Kristela pati ir iepriekš redzējusi un pētījusi daudz skaistu fotogrāfiju ar Latvijas dabas ainavām. Kā urbānā Kalifornijas priekšpilsētā uzaugušu meiteni, svaigie, sulīgie un senatnīgie Eiropas meži un plašās pļavas Kristelu vienmēr ir apbūrušas un valdzinājušas. Viņa gan nevar īsti iztēloties, kāda tieši ir Latvijā sastopamā kultūra vai tās daudzveidība, taču ar atplestām rokām Kristela būtu gatava mesties piedzīvojumos, izbaudot gan vietējo virtuvi, īpašu uzsvaru liekot uz maizi un konditorejas izstrādājumiem, gan arhitektūru un vietējo cilvēku sabiedrību.

Spriežot pēc viņas dzīvē redzētiem vizuāliem materiāliem, Kristela spriež, ka Eiropa esot daudz skaistāka kā daudzas vietas ASV, ievērojami atšķiroties ar lielo kultūru dažādību un vēstures mantojumu. Šai Kalifornijā dzīvojošai jaunietei nav skaidra priekšstata par to, ko konkrēti Latvija piedāvā apskatīt tūristiem, taču viņa zina, ka, nokļūstot šajā valstī, Kristela ar prieku dotos Baltijas jūras virzienā lai vienkārši ieelpotu svaigu gaisu, vērotu cilvēkus Rīgas ielās, baudītu tradicionālos ēdienus, atpūstos Latvijas lauku plašumos un izbaudītu atmosfēru, ko jūt katrs Latvijā dzīvojošais. Interesants fakts, ko min Kristela, ir Rīgā bieži uz ielām sastopamie kaķi, par ko viņa ir kaut kur dzirdējusi. Kristela labprāt tos sastaptu un cienātu ar pašceptiem konditorejas izstrādājumiem, tā, viņasprāt, radot sev neaizmirstamu ceļojumu ar daudziem pārsteiguma elementiem.

Apskatot piecos kontinentos dzīvojošu jaunu cilvēku viedokli par Latviju kā valsti un tūrisma galamērķi, ir redzamas skaidras iezīmes, ka aptaujāto jauniešu vidū valda pozitīvs iespaids par Latviju. Arī to aptaujāto vidū, kuri iepriekš par šo valsti nebija dzirdējuši itin neko, vai arī zināja pavisam maz, viedoklis Latvijas tūrismam rādās labvēlīgs un pat daudzsološs. Ir redzams, ka arī gados jauni ceļotāji no attālākām pasaules valstīm labprāt reiz dotos ceļā, lai apskatītu un izbaudītu Latvijas tūrisma piedāvājumu, unikālo kultūras mantojumu, skaisto dabu un satiktu draudzīgus Latvijas iedzīvotājus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51467991sec.