Aicina iesaistīties muzeja veidošanā

Vadošais dzērienu ražotājs Baltijā SIA „Cido Grupa” šogad svinēs savas dibināšanas 20. dzimšanas dienu. Tuvojoties lielajam notikumam, uzņēmums uzsāk muzeja izveidi, aicinot iesaistīties bijušos darbiniekus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Uzņēmuma arhīvos atrodams liels daudzums oficiālas informācijas, bet daudzi fakti un priekšmeti, kas spētu šos 20 uzņēmuma gadus parādīt emocionāli cilvēcīgā gaismā, laika gaitā izklīduši līdz ar darbinieku maiņu. Pēc „Cido Grupa” aplēsēm, uzņēmumā kopš 1994. gada nodarbināti vairāk kā 2000 cilvēku.

”20 gadi uzņēmumam mūsdienu Latvijā ir daudz. „Cido Grupa” ir bijis Latvijas līdzgaitnieks teju kopš neatkarības atjaunošanas. Latvija ir kardināli mainījusies un arī ražošana un uzņēmējdarbība Latvijā ir pilnīgi cita, nekā pirms 20 gadiem. Esam pārliecināti, ka fakti un priekšmeti, ko apkoposim, palīdzēs radīt pārsteidzošu stāstu par ražošanas, uzņēmējdarbības un dzērienu nozares ārkārtīgi straujo un pat aizraujošo attīstību neatkarīgās Latvijas laikā,” stāsta „Cido Grupas” pārstāve Inese Lielpinka. 

Meklē fotoattēlus, ražošanas ierīces, produktu iepakojumus un pat talismanu kostīmus

Lai gan uzņēmuma arhīvos atrodams liels daudzums oficiālas informācijas, datu un skaitļu par produktu portfeli un tā izmaiņām, biznesa rādītājiem, ražošanas modernizēšanu un līdzīgiem notikumiem, daudzi fakti un priekšmeti, kas spētu šo laiku parādīt emocionāli cilvēcīgā gaismā, laika gaitā izklīduši, līdz ar darbinieku maiņu uzņēmumā.

„Bieži vien darbinieki ir tā uzņēmuma neatņemamā sastāvdaļa, kas saglabā daudz vairāk interesantas informācijas nekā oficiālie arhīvi un uzņēmumu datu bāzes. Informācija, ko sniedz cilvēki, ir dzīvāka, emocijām bagātāka, katrs priekšmets sevī slēpj veselu stāstu. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj ne tikai digitalizēt vecos fotoattēlus un dažādus priekšmetus, bet arī ierakstīt video un audio stāstus, kas palīdzētu šīs emocijas saglabāt nākamajām paaudzēm,” stāsta Inese Lielpinka. 

Bez darbinieku atmiņu stāstiem un fotoattēliem, uzņēmuma pārstāvji cer apkopot arī vēsturiskus uzņēmuma ražotās produkcijas iepakojumus un etiķetes, iespējams darba rīkus – mēģenes, mērīšanas aparātus, u.tml. -, kurus kāds darbinieks „paglābis” pēc ražošanas modernizēšanas. „Cido Grupa” meklē arī mārketinga akcijās izmantotos dažādu tēlu tērpus un citus prezentpriekšmetus. Uzņēmuma pārstāve Inese Liepinka uzsver, ka šobrīd ir pat grūti iedomāties un nosaukt visas tās lietas, kas varētu būt saglabājušās cilvēku mājās un atmiņās, tādēļ no sirds aicina atsaukties ikvienu, lai kaut vai tikai padalītos ar atmiņām, saviem stāstiem gan par svarīgiem uzņēmuma attīstības notikumiem, gan dažādiem kuriozie

Ikvienu, kam ir kas interesants stāstāms vai rādāms, uzņēmums aicina līdz 24. janvārim sazināties ar Santu Kleinšmiti pa e-pastu [email protected] vai telefona numuriem +371 67023417 mob. +371 29294817.

„Cido Grupa” 20 gados nodarbinājusi vairāk kā 2000 cilvēkus un radījusi ap 500 dažādu produktu

1994. gada 31. janvārī darbu uzsāka uzņēmums „Cido Pārtikas Grupa”. Kā stāsta uzņēmuma senākie darbinieki, pirmais produkts, ko uzņēmums piedāvāja Latvijas iedzīvotājiem bija cidoniju sīrups, bet vēlāk 1994. gadā sākta arī dabīgā minerālūdens „Mangaļi” ražošanu. 2005. gadā „Cido Pārtikas Grupas” mātes uzņēmums, akciju sabiedrība „Royal Unibrew”, iegādājās A/S „Lāčplēša alus”, bet 2008. gadā arī „Līvu alus” darītavu Liepājā.

Šo 20 gadu laikā uzņēmums attīstījis ap 500 dažādu produktu. Vairākkārt saņemtas balvas „Gada prece” Latvijā, kā arī godalgas par dažādām alus šķirnēm.

„Cido „Grupa” vienmēr bijusi nozares inovators, kā pirmā Latvijā un Baltijā ieviešot dažādus ražošanas jauninājumus. Jau 1996. gadā tieši dabīgā sula „Cido” bija pirmā Baltijā ražotā jaunā iepakojumā ar vāciņu, bet 2004. gadā uzņēmums arī kā pirmais Baltijā sāka ražot produkciju īpašā „Prisma” iepakojumā ar skrūvējamu korķīti. Savukārt 2012. gada nogalē atkal investējot ražošanas modernizēšanā, „Cido” kā pirmais ražotājs Baltijā un viens no pirmajiem Eiropā, sulu, nektāru un sulu dzērienu produkcijai ieviesa inovatīvo „Helicap” vāciņu kombinācijā ar kartona iepakojumu.

1994. gadā „Cido Pārtikas Grupā” strādāja aptuveni 100 cilvēku, bet šodien „Cido Grupa” nodrošina 320 darba vietas. Kā liecina uzņēmuma aprēķini, šo 20 gadu laikā „Cido” un visos ar to saistītajos uzņēmumos kopā strādājuši vairāk kā 2000 cilvēku, tostarp 7 šā brīža darbinieki uzņēmumā strādā kopš tā dibināšanas.

Par „Cido Grupa”

SIA "Cido Grupa" ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ietilpst gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dzeramais ūdens un dabīgais minerālūdens, gan alus.

SIA "Cido Grupa" kapitāla daļu īpašnieks ir Dānijas akciju sabiedrība "Royal Unibrew". 2012. gadu "Cido Grupa" noslēdza ar 34,7 miljonu latu lielu apgrozījumu.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54286218sec.