Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā būs apskatāma dizaineru darbu izstāde

No 13. janvāra līdz 3. februārim Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā būs apskatāma dizaineru darbu izstāde, kura  apvieno trīs kolekcijas.

Latvijas Grāmatsējumu un ādas dizaina asociācija piedāvā iepazīties ar divām oriģinālsējumu kolekcijām – “Latvieša cimdi” un “Poga”.  

Oriģinālsējumu  kolekciju “Latvieša cimdi” veidojuši 19 profesionāli mākslinieki ar atšķirīgiem rokrakstiem, kā veltījumu XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem. Pateicoties apgāda “Zelta Grauds” atsaucībai māksliniekiem radās iespēja iegūt vēl neiesietas Marutas Grasmanes apjomīgā cimdu apkopojuma iespiedloksnes. Tas ļāva ne vien izveidot atšķirīgu vāku dizainu, bet variēt ar iesējuma veidiem un grāmatas struktūru, padarot katru sējumu unikālu. Grāmatsējumu kolekciju papildinās TLM studijas “Sagša” dalībnieču adītie vilnas rakstainie cimdi.

Oriģinālsējumu kolekcijas “Poga” kopīgā tēma apgāda “Neputns” izdotais Knuta Skujenieka dzejoļa tulkojums 34 valodās apvieno vienuviet 20 profesionālus mākslinieku un 10 Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas ādas dizaina izglītības programmas 2.kursa audzēkņu darbus.

“Kā ķirsis, kas galotnē sargā Pēdējo pārpalikušo ogu, - Tā es sargāju sadilušajā kreklā  Vienu vienīgu pogu ” – tā 1964. gadā rakstīja Knuts Skujenieks, būdams ieslodzīts padomju koncentrācijas nometnē Mordovijā, bet vēlāk daudzvalodīgais dzejoļa tulkojums tika veltīts visiem politieslodzītajiem un viņu tuviniekiem.  

Trešo kolekciju –“Fotogrāfija” veidojis fotogrāfs Māris Grīnbergs, kurš par sevi saka : “Tā nu ir sanācis, ka “sēžu divās laivās” – pēc izglītības esmu metāldizainers un darbu realizācija materiālā man ir ļoti laikietilpīga, bet fotografējot varu darīt pašu interesantāko, kas vispār radošajā procesā ir iespējams – vērot, domāt, būvēt kadru un tad, ar vienu rokas spiedienu, sekundes simtdaļā paveikt visu amatniecisko pusi !”

Izstādes atklāšana notiks 13. janvārī plkst. 16.30 Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā. Skatītājiem būs iespēja tikties ar izstādes autoriem – ādas apstrādes mākslinieci, Latvijas grāmatsējumu un ādas dizaina asociācijas vadītāju Ilizani Grīnbergu un metāldizaineru, fotogrāfu Māri Grīnbergu. Pēc izstādes atklāšanas plkst.18.00 interesenti tiek aicināti uz lekciju Gulbenes mākslas skolā, kurā M. Grīnbergs stāstīs par kompozīcijas nozīmi fotogrāfijā, bet I.Grīnberga iepazīstinās  mākslas skolas pedagogus ar  jaunumiem Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā un ādas dizaina attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē.   

Izstādi rīko Radošā apvieniba "Piektā Māja" sadarbībā ar Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeju, Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļu. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā (Brīvības ielā 10, Gulbenē) DARBA  LAIKS:

Otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās: 900 - 1700, sestdienās: 1000-1400.

BIĻEŠU CENAS:

pieaugušajiem - Eur 0,28; Ls 0,20

bērniem, mācību iestāžu audzēkņiem – EUR 0,14; Ls 0.10

trešdienās pensionāriem, invalīdiem ieeja brīva.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4461689sec.