Sešas pašvaldības prezentē Daugavas lejteces tūrisma klasteri un karti

21. janvārī Ogres Vēstures un mākslas muzejā, piedaloties Ogres, Ikšķiles, Salaspils, Ķekavas, Stopiņu un Baldones novadu pārstāvjiem, tika prezentēta jaunizveidotā Daugavas lejteces tūrisma reģiona karte, kurā atspoguļota aktuālākā tūrisma informācija par visiem sešiem novadiem.

Muzejā pulcējās vairāk kā divdesmit tūrisma profesionāļu un ieinteresēto personu, lai iepazītos ar Daugavas lejteces tūrisma klasteri un pirmo kopīgi veidoto tūrisma izdales materiālu. Prezentācijas sākumā Ķekavas novada Tūrisma informācijas centra vadītājs Juris Žilko pavēstīja, kā radās šī ideja par Daugavas lejteci. Esot bijusi doma apvienot Daugavas labo un kreiso krastu, un, sadarbojoties ar Ogres novada Tūrisma informācijas centra vadītāju Ievu Tumani, tālāk jau ideja apauga un attīstījās, šobrīd apvienojot sešus novadus: Ogres, Ikšķiles, Salaspils, Ķekavas, Stopiņu un Baldones. Ir uzsāktas sarunas arī ar Ķeguma un Lielvārdes novada pārstāvjiem, kas jau tuvākajā laikā varētu pievienoties Daugavas lejteces tūrisma klasterim.

Pasākuma gaitā katra no sešām partnerpašvaldībām prezentēja sava novada tūrisma piedāvājumu. Pašvaldību prezentācijas iesāka Agneta Briģe, Ikšķiles novada tūrisma organizatore, ieskicējot jaunajā materiālā iekļauto objektu aprakstus un uzsverot Ikšķiles atpazīstamāko apskates objektu- Ikšķiles baznīcas drupas uz Svētās Meinarda salas. Ieva Tumana, prezentējot Ogres piedāvājumu, uzsvēra dabas vērtības un plašo piedāvājumu, ko Ogres apkaimē var izbaudīt gan liels, gan mazs kā vasarā, tā ziemā. Ķekavas novada pārstāvis Juris Žilko sīki izklāstīja sava novada piedāvājumu, uzsverot, ka visapmeklētākais no apskates objektiem joprojām esot mini zoo "Ķekaviņas Līči". Stopiņu novadu pārstāvēja Inese Skrastiņa, novada sabiedrisko attiecību speciāliste. Inese Skrastiņa atklāja, ka "novada lielākā vērtība ir tā iedzīvotāji un viesi, tieši tāpēc novads piedāvā vairākas atpūtas un izklaides iespējas, apskatei pieejami vairāki unikāli objekti." Viens no interesantākajiem objektiem, kas tūristiem tiek piedāvāts bez maksas ir Aktivitāšu un veselības trase Ulbrokas ezera krastā. Trasē jāpārvar dažādi kustīgi šķēršļi, jārāpjas pāri stāvai sienai, jākāpj kokā, jālaižas ar virvi, jālien cauri tunelim un jāveic vēl daudzas dažādas aktivitātes. Lolita Trukšāne, Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja darīja zināmu, ka būtībā Salaspils tūrisma piedāvājumā trīs lielākie vaļi esot Daugavas muzejs, Nacionālais Botāniskais dārzs un Salaspils Memoriālais muzejs. Lolita Trušāne prezentācijā izmantoja videomateriālu, kurā uzskatāmi atainoja nozīmīgākos tūrisma objektus Salaspilī. Kā pēdējais no klastera partneriem uzstājās Pauls Grants, Baldones novada Attīstības nodaļas vadītājs, spilgti prezentējot četrus Baldones novada atslēgas objektus, kuri tiks popularizēti arī starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour 2014. Visu četru objektu pārstāvji paši bija ieradušies uz pasākumu, lai iepazīstinātu ar sevi un konkrēto piedāvājumu- Mencendarbes muižu, Lejasmārtiņu pirti, Orientēšanās poligonu un visbeidzot Baldones Waterjump pārstāvis, kurš vienaldzīgu neatstāja nevienu klātesošo, ieinteresējot ar pavisam jaunu, neredzētu un visai oriģinālu atpūtu uz ūdens, kas pieejama par samērā demokrātiskām cenām.

Iepazīties tuvāk ar atraktīvajām Baldones Waterjump izklaides iespējām un citiem Daugavas lejteces tūrisma klastera piedāvājumiem varēsiet no 7.- 9. februārim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kurā visi seši novadi apvienosies kopējā stendā un pārstāvēs Daugavas lejteces tūrisma reģionu starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour 2014"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43162608sec.