Marta Selecka un Gustavs Terzens jaunā TV raidījumā pēta Seno dzintara ceļu

Svētdien, 26.janvārī, Latvijas Televīzijas ēterā startēs atraktīvs, informatīvi izklaidējošs TV raidījumu cikls "Dzintara pusē". LTV 1.kanālā pulksten 17.30 ik svētdienu būs skatāms kā divi Latvijā populāri ceļotāji Gustavs Terzens un Marta Selecka dodas pa Senā dzintara ceļa pēdām un kliedē priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veido moderno dzintara identitātes tēlu.

Izrādās, dzintars var būt vērtīgāks par zeltu, mūsdienās kļūstot neaizvietojams daudzās jomās. Iespējams, Baltijas jūras austrumu piekrastes civilizācijas pats stūrakmens ir gatavots no tīra sukcinīta. Un galvenais – dzintars joprojām ir ideāls mainīšanās simbols un iegansts sarunai, šoreiz gan vairāk pieredzes un kultūras jomā.

"Senos laikos tirgošanās bija teju vienīgais motīvs pamest vietu, kur tu dzīvo un apmainīties pieredzē ar tuvāko kaimiņu, kurš savukārt to pašu darīja ar jau tālāku kaimiņu. Tādēļ tirdzniecības pa Dzintara ceļu blakusefekts bija mūsu puses seno ļaužu kulturāla bagātināšanās. Mūsdienās informācijas apmaiņa vairs nav šķērslis, tādēļ arvien pieaug emocionālā vērtība situācijām, kurās tu satiec svešinieku aci pret aci un apmaini pieredzes. Ar šādu principu veidojām arī jauno 12 sēriju raidījumu ciklu – ceļojām ar dzintaru, kā ieganstu satikt ļaudis un no jauna iepazīt senas vērtības, kas ir svarīgas kā latvietim, tā arī ungāram vai indietim," skaidro raidījuma "Dzintara puse" režisors un idejas autors Uģis Olte.

Ekspedīcijas ceļi raidījuma 12 sērijās ved no ziemeļiem uz dienvidiem cauri Latvijai, Lietuvai, Krievijai, Polijai, Vācijai, Šveicei, Čehijai, Austrijai, Ungārijai, Slovēnijai, Itālijai līdz pat Indijai.

Raidījumu "Dzintara pusē" veido VFS FILMS, un tas tapis Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskās līnijas "Dzintara ādere" ietvaros. "Dzintara ādere" ir Rīga 2014 programmas daļa, kas atklāj tos zinātniskos un kultūras sasniegumus, kuriem ir izcilības un pasaules līmeņa pienesuma vērtība. Tas ir Rīgas, Latvijas ieguldījums pasaules kultūrā un cilvēces radošās darbības attīstībā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO sniedz apdrošināšanu lielākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem, lai ikviens varētu droši izbaudīt šos unikālos notikumus visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86876798sec.