Rīgā un Liepājā kameroperā "Līsistrate" uzstāsies izcili Latvijas un Šveices mākslinieki

Februāra vidū Rīgā un Liepājā būs skatāms Eiropas kultūras galvaspilsētas gada kameroperas iestudējums "Līsistrate". Iestudējumu veido starptautiska mākslinieku komanda no Šveices, Vācijas un Latvijas, radot divas viencēliena kameroperas – drāmu un komēdiju - par tēmu "Sieviete un karš". Iestudējuma iedvesmas avots ir Aristofāna luga "Līsistrate" (411.g.p.m.ē.), kas ir stāsts par dzīvesgudru un spēcīgu sievieti, kura spēj mainīt pasauli un pārtraukt karu, panākot miera izlīgumu nevardarbīgām metodēm.

Vienā vakarā tiks izrādītas divas kameroperas – komēdija un drāma, kuru autori ir Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds (Kaspar Ewald, Šveice) sadarbībā ar latviešu režisori Zani Kreicbergu, un latviešu pēdējo gadu labākās teātra mūzikas autors, Spēlmaņu nakts balvas 2012 ieguvējs, komponists Jēkabs Nīmanis sadarbībā ar libretisti Inesi Zanderi un režisori Kristīni Siris (Christine Cyris, Šveice).

Uzveduma radošā komanda var lepoties ar atzītiem māksliniekiem – to vidū ir solisti Kristīne Gailīte, Žanīna Hircela (Jeannine Hirzel, Šveice), Roberts Kollers (Robert Koller, Šveice), scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, vokālā grupa "Putni", vīru koris, kamerorķestris, diriģents Normunds Dreģis.

Pirmizrāde Rīgā, Latvijas Dzelzceļa muzejā 2014. gada 14. un 15.februārī, pulksten 19.00, savukārt 16.februārī, pulksten 18.00 Liepājā, Liepājas teātrī, izrādes Bāzelē un Cīrihē (Šveicē) no 2014.gada 23. - 30.oktobrim.

Paralēli izrāžu iestudējumam, Latvijas Okupācijas muzejā 15., 24., 29. janvārī pulksten 18.00 un Kara muzejā 5.februārī pulksten 18.00 notiks lekcijas un diskusijas par tēmu "Sieviete un karš" ar sabiedrībā pazīstamu lektoru piedalīšanos.

Projekta mākslinieciskā vadītāja, idejas autore un producente Antra Dreģe. Projekta organizators kultūras biedrība "Spektrs".

Biļetes: Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – EUR 20, studentiem, pensionāriem – EUR 10.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70294285sec.