Saulkrastu pludmalē top Jūras parks, kas būs pieejams jau šajā vasarā [2]

Saulkrastu Facebook lapā ik pa laikam parādās arvien jaunas bildes, kas vēsta par topošiem jaunumiem pludmalē. Tādēļ Travelnews.lv sazinājās ar Saulkrastu tūrisma informācijas centra vadītāju Gitu Memmēnu, kura vairāk pastāstīja par šī gada tūrisma sezonas jaunumu.

"2014. gada tūrisma sezonas sākumā pludmalē tiks atklāts Jūras parks. Plānots, ka tas varētu notikt 24. maijā. Pašlaik gan vēl notiek parka labiekārtošanas darbi," informē Gita Memmēna.

Saulkrastu TIC vadītāja ir gandarīta par izdarīto. Viņa lepojas, ka tūrisma infrastruktūra Saulkrastos attīstās. 2012. gadā tika atklāts Saules laukums, pagājušajā gadā uzlabota veloinfrastruktūra un uzstādīts jauns vides objekts - Saules meita. 2013. gada rudenī Saulkrastu Baltās kāpas apmeklētāji varēja baudīt zelta rudeni no rekonstruētajiem skatu laukumiem un pārvietoties pa ērtiem jaunizveidotajiem grants celiņiem un slīpajām koka laipām, lai nokļūtu līdz pludmalei ar bērnu ratiņiem. Ierīkota slīpā koka noeja 110 metru garumā. Bet šajā gadā tiks atklāts jaunais Jūras parks. Saulkrastiem ir ar ko lepoties!

Jaunais Jūras parks atradīsies Bīriņu ielas izejā uz jūru. Projekta pirmajā kārtā tiks pabeigti darbi pludmalei pieguļošā teritorijā starp Tūrisma informācijas centru, pludmales glābēju torni un novecojušo bērnu rotaļu laukumu L.Paegles ielas izejā uz jūru. Teritorijas centrā atradīsies divi pludmales volejbola laukumi un nelielas, vairāklīmeņu skatu terases jūras, saulrietu, nelielu koncertu vai volejbola vērošanai.


Projekta ietvaros ierīkoti jauni pastaigu celiņi, atpūtas soli, atkritumu urnas, sauļošanās krēsli, uzstādītas rotaļu ierīces, āra trenažieri, izveidots ielu vingrotāju laukums, pludmales duša, kā arī organizēts teritorijas apgaismojums. Tāpat nomainīts vecais asfaltbetona iesegums starp Saulkrastu tūrisma informācijas centru un pludmali uz jaunu betona bruģakmens iesegumu.


Plānots, ka pēc darbu pabeigšanas šī teritorija kļūs par iedzīvotāju un pilsētas viesu iecienītu atpūtas un dažādu pasākumu norises vietu dažādos gadalaikos, bet peldvietas labiekārtojums atbildīs Zilā karoga statusam un tajā ērti jutīsies gan ģimenes ar bērniem, gan pludmales volejbola cienītāji, gan pensionāri un vienkārši sauļoties gribētāji vai saulrietu vērotāji.

Savukārt projekta otrājā kārtā plānots šo teritoriju savienot ar Raiņa ielu, veidojot ērtu pastaigu ceļu starp Raiņa un Bīriņu ielām gar pludmali.




Vairāk informācijas interneta vietnē www.saulkrasti.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Choms 05/21/2014 20:29 Tas parks tik foršs! It īpaši jauniešiem, kas aktīvi nodarbojas ar sportu. Ideja kā tāda - super. Paldies Saulkrastiem.

2 Edgars 03/05/2014 14:04 nice vairak vajag

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74422908sec.