Vīnes klasika Rundāles pilī

Koncerttūres "Lielo dzintaru gaidot" ietvaros š.g. 22.martā pulksten 17.00 Rundāles pils Baltajā zālē Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Luca Kēlera (Vācija) vadībā kopā ar solisti un flautas virtuozi Ditu Krenbergu atskaņos V.A.Mocarta skaņdarbus Hafnera serenāde un Otro koncertu flautai ar orķestri, kā arī J.Haidna Simfoniju Re mažorā Hob. I:101, sauktu Pulkstenis.

Koncertā tiks popularizēta arī Liepājas koncertzāle: "Jau laikus vēlamies klausītājus visā Latvijā informēt un sagatavot vērienīgākajam kultūras notikumam nākamajā gadā – Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars atklāšanai. Tāpēc dosimies līdzi orķestrim uz visiem tūres koncertiem, stāstīsim par projektu, tāpat apmeklētājiem būs iespēja apskatīti koncertzāles 3D maketu," stāsta I.Dālderis.

Plašāk par koncertu programmu:

Runājot par programmā esošajiem skaņdarbiem, mūzikas žurnālists Orests Silabriedis stāsta: "Hafnera serenāde komponēta Zalcburgas birģera Špēta un birģermeistara un vairumtirgotāja Hafnera meitas kāzu priekšvakaram. Kā redzams, tolaik krietnie pilsoņi jau bija iemācījušies no aristokrātijas pārstāvjiem, ka svinīgos gadījumos der neskopoties un pasūtināt mūziku izciliem komponistiem, turklāt Hafneru un Mocartu ģimenes sēja senas saites – vecais Hafners savulaik palīdzēja Leopoldam Mocartam Eiropas turneju rīkošanā.

Leģenda vēsta, ka Volfgangs Amadejs Mocarts nevarēja ciest flautu. Viņam pat tiek piedēvēts teiciens, ka sliktāk par flautu ir tikai divas flautas, tomēr iepazīšanās ar izcilo Mannheimas flautistu Vendlingu, iespējams, mīkstināja Mocarta uzskatus.

Jozefa Haidna 101. simfonija tapusi komponista mūža nogalē, kas izcēlās ar īpašu meistara ražīgumu un darba spējām. 1790. gadu sākumā Haidnam pavērās iespēja nokļūt tālāk pasaulē, un viņš pieņēma piedāvājumu doties uz Angliju, kur tapa laba daļa no meistara magnum opus – divpadsmit Londonas simfonijām. Šajā ciklā ietilpst arī 101. simfonija, kuras pavārds Pulkstenis radies no simfonijas otrajā daļā mundri skanošā pulksteņotā tikšķa. Haidns bija paradumu cilvēks, viņa dzīvē viss notika pēc pulksteņa, tādēļ šai simfonijai savā ziņā ir simboliska nozīme attiecībā uz tās radītāja personību."

Koncertcikls Lielo Dzintaru gaidot skanēs:

18. martā pulksten 19.00 Kuldīgas kultūras centrā,

19. martā pulksten 19.00 Saldus kultūras centrā,

20. martā pulksten 19.00 Ventspils t/n Jūras vārti,

21. martā pulksten 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā

22. martā pulksten 17.00 Rundāles pils Baltajā zālē.

Biļetes un papildus informācija pieejama koncertu norises vietās vai www.lso.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00187802sec.