Visi uz Amatas jubilejas sacensībām

Pirmās ūdenstūrisma sacensības notika Amatā, 1964. gadā. Šajās sacensībās piedalījās 70 ekipāžas, kas bija labs iesākums visai ūdenstūrisma kustībai Latvijā. Lai atzīmētu 50. sacensību gada dienu, š.g. 5. aprīlī, pulksten 11:00 visi laivošanas entuziasti un citi interesenti tiek aicināti pie Zvārtes ieža, kur visas dienas garumā notiks sacensības, kas noslēgsies ar Retro braucienu, būs iespēja iepazīties arī ar ūdenstūrisma attīstības vēsturi.

Pasākums būs veltīts viesiem ūdenstūristiem, kuri kaut reizi izbaudījuši Amatas straujos ūdeņus. Šī būs unikāla tikšanās vieta gan jaunajiem, gan vecajiem laivotājiem, kur dalīties pieredzē un smelties piedzīvojumu stāstus. Uz pasākumu ieradīsies arī pirmie Amatas braucēji – 60-to un 70-to gadu sacensību dalībnieki.

Viens no pasākuma mērķiem ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar ūdenstūrisma attīstības vēsturi, kas tiešā veidā sasaucas ar Latvijas vēstures notikumiem. Stāsts ir ne tikai par upi, bet par cilvēkiem, kuru sākotnējais nodoms – aktivizēt ūdenssporta kustību Latvijā, izvērtās kā traks un aizraujošs teātris, kurā ņēma dalību un ko vēroja raiba publika – skolēni un studenti, ārsti, mākslinieki, fiziķi, ķīmiķi, zinātnieki, strādnieki, valsts iestāžu vadītāji un viņu padotie. Tomēr, drīz vien pie Amatas sāka norisināties notikumi, kuriem bija maz sakara ar sportu – latvieši dziedāja dziesmas, satikās un radās kopības sajūta. Amatas sacensībās apmeklēja pat līdz 60.000 cilvēki.

Visas dienas garumā interesenti varēs vērot sacensību norisi, dodoties pārgājienā gar Amatas upi, apskatītpirmajās sacensībās izmantotos peldlīdzekļus un aprīkojumu, kā arī uz ekrāna tiks demonstrēti foto un video materiāli, kuros varēs iepazīties ar galvenajiem notikumiem, kas risinājušies pie Amatas, kā arī ar cilvēkiem, kuri ir snieguši savu devumu ūdenstūrisma attīstībā.

Aicinām visus, kuri vēlas piedalīties ūdenstūrisma sacensībās, pieteikties iepriekš, rakstot TK Bebri pārstāvei Gunai Daugulei ([email protected]). Neskaidrību gadījumā zvanīt galvenajai sekretārei, tālr. 28633552. Ar sacensību nolikumu variet iepazīties www.amata.lv.

Pasākuma organizatori vēlas aicināt ikvienu laivot gribētāju aicinām rūpēties par savu drošību, lietojot glābšanas vestes un aizsargķiveres. Tāpat atgādinām, ka Amatas upe pavasara palu laikā ir piemērota pieredzējušiem un zinošiem laivotājiem. Ja Amatas līmenis ceļas virs 170cm, tad upe domāta tikai ļoti pieredzējušiem laivotājiem!

Organizatori: TK Bebri

Atbalstītāji: Amatas novada pašvaldība

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49180698sec.