Dobele aicina uz Ķiršu ziedēšanas svētkiem un Augļkopības zinātnes dienu

Pirmdien, 5.maijā, no pulksten 11 Latvijas Valsts Augļkopības institūta jeb Pētera Upīša dārzā Dobelē tiks svinēti Ķiršu ziedēšanas svētki un Augļkopības zinātnes diena.

Par ķiršu ziedēšanu varēs priecāties vismaz nedēļas garumā, bet 5.maijā dārzā būs īpaša svētku diena, jo ciemiņiem tiks sagādāta atraktīva atpūtas programma. No pulksten 13 līdz 14 svētku koncertā Ziedēšanas prieks uzstāsies viesi no Jelgavas - vidējās paaudzes deju kolektīvs Laipa, Bikstu vīru vokālais ansamblis Optimisti, Bikstu vidējās paaudzes deju kolektīvs Bikstenieki un Gardenes pamatskolas 1.- 3.klašu deju kolektīvs. Koncertu vadīs Kristīne Vītiņa.

Pētera Upīša muzejā pulksten 11 tiks atklāta Dobeles novada bērnu un jauniešu invalīdu biedrības Laimiņa darbu izstāde Noripo piliens pa ķiršu zaru. No pulksten 12 muzejā vai dārza lapenē (atkarībā no laika apstākļiem) saruna ar rakstnieku un publicistu Ēriku Hānbergu Imants Ziedonis lauku sētā ar Ēriku Hānbergu.

Ķiršu dārzā pie mazā dīķīša (lietus gadījumā - laboratorijas ēkas priekštelpā) darbosies radošās darbnīcas kopā ar biedrības Laimiņa brīvprātīgajiem Piliens mīlestības māmiņai.

Fotosalonā - viskrāšņākajā ķiršu dārzā - darbosies AD Fotostudija - profesionāla fotogrāfa Agra Šiliņa vadībā būs iespēja pamācīties iemūžināt dārza skaistumu foto kadros un arī pašiem nofotografēties.

Arī Augļkopības institūta zinātnieki ir aktīvi iesaistījušies svētku norisē, dodot apmeklētājiem iespēju iepazīties ar zinātnieku demonstrējumiem, darbu dažādās laboratorijās, siltumnīcās un dārzā, kur apmeklētāji uzzinās augļu koku potēšanas, vainagu veidošanas, koku vecuma noteikšanas un citus augļu dārza noslēpumus. Dārzu īpašnieki varēs saņemt speciālistu konsultācijas par augļkopības jautājumiem un iegādāties stādus.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Svētku programma šeit

Uz tikšanos Ķiršu ziedēšanas svētkos 5.maijā Latvijas Augļkopības institūta dārzā Dobelē, Graudu ielā 1!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65777397sec.