Mežotnes pilī notiks izrāde «Trešais vārds»

Mežotnes pilī 4. maijā pulksten 18:00 notiks izrāde "Trešais vārds"

"Trešais vārds" – Latvijā vispopulārākā ievērojamā XX gs. pirmās puses spāņu dramaturga , dzejnieka un scenārista sarakstītā luga. Autors tai devis nosaukumu komēdija, un tas tieši sasaucas ar A. Čehova daiļradi, jo smieklīgā tajā ir tikpat daudz kā "Kaijā", vai "Ķiršu dārzā". Drīzāk, tā ir Kasones vēlēšanās, lai mēs šajā darbā neredzētu tikai melodrāmu ar aizkustinošu sižetu. „Trešais vārds” ir izrāde- dzejolis, nedaudz mistiska un poētiska. Un kā jau dzejā, tajā nav tikai realitāte, ir vēl kaut kas netverams, tāds, ko nevar izdomāt, bet vienīgi izjust, ja vien ir drosme būt pa īstam.

Stāsts ir par jaunu sievieti, kura tikko beigusi universitāti un, meklējot darbu, ierodas tālā nostūrī kalnu pakājē, lai kļūtu par mājskolotāju zēnam, kuram nav vecāku, vienīgi divas krustmātes. Bet izrādās, ka "zēnam" jau ir 24 gadi un viņš ir īsts mežonis un nepavisam nav noskaņots mācīties... Seko spraigi notikumi, nodevības, intrigas, "skeleti skapjos", un visbeidzot, protams – mīlestība.

Izrādes režisors - Jānis Kaijaks,  kostīmu mākslinieces  - Liene Mežule un Kristīne Saliniece, scenogrāfs  - Māris Ruskulis.

Lomās: Margarita Luhana – Anita Saukane vai Astra Kolberga, Pablo – Guntars Arājs, Matilde – Ilze Kļaviņa, Anhelina – Lauma Straume, Lola – Inta Stīpniece, Roldans – Valdis Kļaviņš, Hulio – Guntis Kolbergs, Profesors – Konrāds Lorencis, Eusebijo – Kalvis Kravalis.

Trešais vārds: iestudētāju citāti

"Iestudējot šo lugu, "viscietākais rieksts" izrādījās tās šķietamais naivums , gandrīz vai neaizsargātība... Mums nācās domāt par to, cik gan gudri, skeptiski un pat ciniski esam kļuvuši, dzīvojot, galvenokārt, savas materiālās pasaules robežās. Un tagad, kad šī pasaule sāk brukt, mums atkal jāatgriežas pie tā, kas īsti ir svarīgākais. Cik gan grūti, izrādās, ir būt godīgākiem, ticīgākiem, naivākiem! Un, tomēr – cik skaisti mēs kļūstam, kad esam patiesi!" (Režisors Jānis Kaijaks)

"Bez dzīves izstrādātiem paraugiem, tīra no svešām pieredzēm, Pablo mīlestība uzplaukst no pamatinstinktiem. Jaunas un viņam neizskaidrojamas sajūtas piepilda viņa dzīvi."

(Guntars Arājs, Pablo lomas atveidotājs)

"Un ko iesāktu jūs, ja, braucot uz pasaules malu skolot mazu bārenīti, galā nonākot, bērna vietā sastaptu divdesmit-četrgadīgu "dabas stihiju" vārdā Pablo? Senjorita Margarita Luhana pieņem izaicinājumu..."

(Anita Saukane, Margas lomas atveidotāja)

"Pasaulei visos laikos ir vajadzīgas Anhelīnas ar savu naivumu, pakļāvību un mīlestību."

(Lauma Straume, Anhelīnas lomas atveidotāja)


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.057868sec.