Nacionālie bruņotie spēki organizē velobraucienu par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai

Nacionālie bruņotie spēki, atzīmējot Baltijas ceļa jubileju 23.augustā, organizē atceres pasākumu, kura laikā būs iespēja ar velosipēdiem izbraukt vēsturisko Baltijas ceļa maršrutu Latvijas robežās. Velobraucienā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš vēlas kopīgi atminēties Latvijai nozīmīgo vēsturisko notikumu.

Ir paredzēts, ka brauciens norisināsies vienlaicīgi no abām Latvijas robežām un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa.

Posms no Lietuvas robežas līdz Brīvības piemineklim būs 84 kilometru garš un sadalīts deviņos starpposmos, bet posms no Igaunijas robežas līdz Brīvības piemineklim paredzēts 176 kilometru garumā, un tas ir sadalīts 17 starpposmos.

Katra posma vidējais attālums būs 10 km. Brauciena starpposmu garums aprēķināts ar nolūku, lai braucienā varētu piedalīties visplašākais iedzīvotāju daudzums, arī bez īpašas fiziskās sagatavotības. Paredzēts, ka vidējais ātrums ar velosipēdu būs 18 km/h.

Kopējais brauciena attālums būs 260 km, un tas norisināsies pa šādu maršrutu: Lietuvas robeža (Grenctāle - E67) – Bauska –Iecava – Ķekava – Rīga, Ziepniekkalna iela, Mūkusalas iela, Akmens tilts, Kaļķu iela, Brīvības iela (E77)– Vangaži – Sigulda – Līgatne – Drabeši – Cēsis (P20) – Lode – Valmiera (P17) – Jēči – Lizdēni – Rencēni – Oleri – Rūjiena – Ķoķi – Igaunijas robeža (Karksi – Nuiju).

Pasākumā kā brauciena dalībnieki iesaistīsies karavīri, zemessargi un jaunsargi, kā arī plānota policistu, robežsargu un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvju dalība. Visplašāk tiks iesaistīti pašvaldību iedzīvotāji, kuru teritorijas skars brauciena maršruts.

Velobraucienu organizē Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Aizsardzības un Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm - Valsts policiju, Valsts robežsardzi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kā arī Latvijas Pašvaldību savienību.

Lai piedalītos pasākumā, dalībniekiem obligāti būs nepieciešams lietot riteņbraucēju ķiveri. Iecerēts, ka daļai no brauciena dalībnieku tiks nodrošināti speciāli gatavoti krekliņi.

Velobrauciens iekļauts kopējā pasākumu kompleksā par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai, kur kopumā tiks rīkoti 15 dažādi pasākumi.

Jau pagājušogad, godinot bruņoto spēku 1992.gadā organizēto lāpu stafetes 21.gadadienu, tika organizēts skrējiens "Apkārt Latvijai", kas guva plašu iedzīvotāju atbalstu - septiņas dienās tika veikti 1500 kilometru gar Latvijas robežu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81469917sec.