Dzintara stāstu mozaīku Latgales Kultūrvēstures muzejā izveidoja 2646 apmeklētāji

Dzintara mirdzumā noslēgusies Starptautiskā akcija "Muzeju nakts", kas Latvijā notika jau desmito reizi. Latgales Kultūrvēstures muzeja apmeklētājiem plašajā, dzintara auras apvītajā, pasākuma programmā bija iespēja atrast savu dzintargraudu.

Iepriekšējos gados godinājām dzintara auklētājus – zilo jūru un zaļo mežu. Šogad sārtais dzintars iemirdzējās visā tā spožumā. Šī gada tēma – SARKANS, DZINTARS – rosināja gan turpināt iepriekšējos gados aizsāktās krāsu (ZILS 2012.g., ZAĻŠ 2013.g.) tēmas risinājumu, gan atrast jaunas iespējas un nianses, gan SARKANĀ interpretācijā, gan tēmas DZINTARS apspēlē.

Latgales Kultūrvēstures muzejs Starptautiskajā akcijā piedalījās jau devīto gadu, un bija sagatavojis interaktīvu programmu un pārsteigumus saviem pastāvīgajiem apmeklētājiem, muzeja draugiem un tiem, kuri muzeju apmeklēja pirmo reizi.

Muzeju nakts atklāšanā skanēja Rēzeknes novada vokālās studijas SKONAI dziesmas no uzveduma "Dasadūrt dabasim" (teksts – I.Atpile-Jugane, mūzika – G.Kuzmina, horeogrāfija – E.Jukna).

Visas nakts garumā bija aplūkojamas izstādes (Inga Onževa, Daina Manuško "Dīgt, augt, ziedēt", fotoizstāde "Māmiņas ziedi" (sadarbībā ar Rēzeknes Māmiņu klubu), privātkolekciju izstāde "Rotaļlietas dažādos laikos"). Muzeju nakts laikā tika atklātas arī jaunas tematiskas izstādes – A. Bondarenko fotoizstāde "Sarkanā" un LKM krājuma izstāde "Dzintara lāses", kurā atspoguļota dzintara apstrāde no akmens laikmeta līdz pat mūsdienām (arheoloģiskais dzintars, tautas lietišķās mākslas priekšmeti ar iestrādātu dzintaru, rotaslietas no dzintara u.c. priekšmeti). Rēzeknes vēsturi, Latgales keramiku, Latgales glezniecību bija iespējams iepazīt muzeja pastāvīgajās ekspozīcijās.

Muzeju naktī aktivitātes muzejā bija sagatavojuši gan muzeja darbinieki, gan arī sadarbības partneri. Rēzeknes Māmiņu klubs bērniem rīkoja radošo darbnīcu, mākslinieciskas pārvērtības piedzīvoja jaunākie apmeklētāji, jo mākslinieki no biedrības "Artistence" veica seju apgleznošanu, grāmatzīmju izgatavošanu, gan arī laukumā pie muzeja uzbūra mākslas performanci. Spēlē "Dzintrripītis" aizrautīgi iesaistījās visa ģimene, krāsainajā papīra puķu izgatavošanas darbnīcā virmoja tikpat krāšņs prieks, un kāda paša rokām gatavota puķe, kļuva par mīlestības apliecinājumu.

Muzeja draugi no Dzintara ielas Rēzeknē – LR Zemessardzes 2.Zemessardzes novada zemessargi un karavīri piedāvāja izmēģināt ekipējumu, tā uzzinot vairāk par viņu darba ikdienu un specifiku.

Bija padomāts par gardumiem – ģimenes uzņēmums "Pampūkas" piedāvāja īpašās Muzeju nakts pankūkas ar dzintara pildījuma variantiem. Neizpalika arī muzikālie pārsteigumi – mūziķu kopa "Pūce" sniedza koncertu "Bet tomēr viņa zied". Savukārt Muzeju nakts noslēguma koncertā laukumā pie muzeja ar romantiskām un lustīgām dziesmām uzstājās mūziķis Kaspars Markševics.

Paldies visiem sadarbības partneriem un Muzeju nakts apmeklētājiem! Tiekamies nākamgad vai dienā – katru dienu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50931311sec.