Rundāles pils aicina uz Dārza svētkiem [1]

Rundāles pilī 28. jūnijā nu jau astoto reizi tiek organizēti Dārza svētki, kas, visskaistākajā rožu ziedēšanas laikā, pulcina tūkstošiem interesentu ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm.

Katru gadu svētki notikuši par dažādām kokaugu un krūmu, sīpolpuķu un rožu tēmām. Šī gada tēma veltīta vēsturiskajiem parteriem. Dienas laikā no pulksten 12:00 apmeklētājus sagaida interesantas prezentācijas par parteru veidošanas vēsturi un Rundāles pils partera veidošanu.

Svētku dienā bez maksas būs iespēja apskatīt pērn atklāto grāfa Šuvalova oranžēriju-siltumnīcu un iepazīties ar nelielu daļu no 19. gadsimta vēsturisko augu kolekcijas (palmas, kaktusi, pelargonijas u.c.).

No pulksten 14:00 dārzā uzstāsies seno deju grupa "Magnolia" no Cēsīm, Rundāles novada pašdarbības kolektīvi, kā arī Rīgas skolēnu pils teātris "Zīļuks" ar izrādi "Mazā, sirmā kumeliņā" un vēsturisko tērpu teātris "Pūra lāde".

Pulksten 15:00 un 16:30 pie Labirinta bosketa notiks muzeja parka kopšanas tehnikas prezentācija, kurā muzeja speciālisti demonstrēs savas prasmes krūmu formu apgriešanā un veidošanā.

Pulksten 15:30 latviešu postfolkloras un folkroka grupas "Iļģi" koncerts

Dārza svētkus ap pulksten 18:15 noslēgs atraktīvā Liepājas aktrišu folkloras apvienība "Atštaukas"

Visas dienas garumā bērni ar vecākiem aicināti izbaudīt braucienu vēsturiskā laivā pils dīķī vai piedalīties radošajās darbnīcās dārzā. Pils pirmā stāva vestibilā būs iespējams apskatīt Bauskas mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi, kā arī izstāžu telpās – izstādes par Puķēm baroka dārzā, Oranžērijām un palmu mājām, par Dārzu parteriem.

Dekoratīvo augļu koku bosketā būs iespēja vērot vēsturisko rekonstrukciju "Galantas izklaides dārzā 18.gs."

Savukārt, zālājā pie dīķa, firmas A/S Ferrus, Konekesko, IKU Eduards demonstrēs  Kubota, Ferrus un Avant ražotos traktorus un pļāvējus. Tiks piedāvāti testa braucieni ar komunālmašīnu KIOTI UTV MECH2210, kā arī pļaušana ar traktoru vecajā ābeļdārzā.

Šogad muzeja speciālisti parūpējušies par interesantu aktivitāti svētku apmeklētājiem – orientēšanās spēli Iepazīsti Rundāles pils dārzu. Šoreiz parka bosketos būs jāielūkojas vērīgāk, jāatbild uz jautājumiem un jāizpilda kāds uzdevums.

Veiksmīgākais, precīzākais dalībnieks tiks apbalvots ar nelielu dāvanu, ko palīdzējuši sarūpēt muzeja sadarbības partneri.

Netālu no ieejas dārzā darbosies informatīvā telts, kurā varēs meklēt palīdzību dažādos jautājumos.

SVĒTKU DIENĀ IEEJA DĀRZĀ: pieaugušajiem 2,00 EUR, skolēniem 1,00 EUR

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Biruta 06/29/2014 10:15 Svetki bija izdevushies un ari laiks bija jauks!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06643295sec.