Elita Patmalniece piedalīsies radošajās darbnīcās labdarības lielkoncertā Bruknā

Jau šosvētdien, 6. jūlijā pulksten 17.00 Bruknas muižā, Dāviņu pagastā notiks labdarības lielkoncerts "Uzcel savu baznīcu!". Latvijā iemīļoti mūziķi dāvās savu mūziku kopējam mērķim – baznīcas būvniecībai. Taču Bruknas muižas vārti apmeklētājiem tiks vērti jau no pulksten 15.00, kad darbu uzsāks dažādas radošas darbnīcas. Gaidot koncertu, ikvienam lielam un mazam Bruknas muižā būs iespēja atrast sev tīkamu nodarbi.

Par neatņemamu tradīciju kļuvusi Latgales "Pūdnīku skūlas" un keramiķa Evalda Vasilevska kurtā keramikas cepļa atvēršana. Apmeklētāji varēs ne tikai vērot, bet arī līdzdarboties māla trauku izņemšanā no cepļa. Izgatavotos māla podus varēs arī iegādāties. Šie un visi pārējie pasākuma laikā iegūtie līdzekļi tiks izlietoti akcijas "Uzcel savu baznīcu!" galvenajam mērķim – kapelas celtniecībai.

Tāpat par tradīciju Bruknā ir kļuvusi krāsu spēle, gleznojot kopā ar māksliniecēm, māsām Elitu un Ilzi Patmalniecēm.

Saldumu mīļotāji tiks gaidīti "Skrīveru mājas saldējuma" darbnīcā. Zinošu saldējumu meistaru kompānijā būs iespēja izzināt saldējuma smalkumus, kopā izmēģināt dažādas receptes, atklājot ne tikai saldējuma karalisko izcelsmi, bet arī noslēpumu, par kuru rakstījis Aleksandrs Čaks ne vienā vien savā dzejolī, sapņojot par savu paradīzi zemes virsū.

Savu pienesumu kopējā notikumu karuselī ienesīs arī Bauskas mākslas salons "Meistars Gothards", kuru pārziņā būs marmorēšanas darbnīca. Mākslas salona ļaudis aicina apmeklētājus paņemt līdz vecus eglīšu rotājumus, podiņus un plastmasas glāzītes, lai piešķirtu šīm lietām pavisam jaunu un īpašu izskatu.

Māksliniece Diāna Dimze Dimme stāsta, ka viņas darbnīcā katram būs iespēja izvēlēties kādu no eņģeļu trafaretiem un ar otu un krāsu palīdzību izgatavot savu eņģeli, kuru paturēt kā personīgu mākslas darbu un arī kā atgādinājumu par dalību šajā pasākumā.

Protams, esot Bruknas muižā, noteikti jāvelta laiks nesteidzīgai pastaigai, lai aplūkotu un savām acīm redzētu gan sakopto muižu, gan tās krāšņo vidi, kuru visapkārt muižai savām rokām izveidojuši „Kalna svētību kopienas” ļaudis. Meklēdami ceļu ārā no atkarību posta, šie ļaudis priestera Andreja Mediņa vadībā spējuši veikt brīnumus. Gan ar savu dzīvi, gan ar grūtā darbā izveidotu brīnišķu pasauli.

Savukārt pulksten 17.00 Bruknas muižas dārzā sāksies pasākuma galvenais notikums – labdarības lielkoncerts "Uzcel savu baznīcu!".

Šogad tajā savu talantu apmeklētājiem un kopējam mērķim dāvās mūziķi Renārs Kaupers, Igo, Ralfs Eilands un grupa PeR, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Andris Ērglis, Jānis Strazds, Ainars Virga, Dzintars Beitāns, Mārtiņš Burke – Burkevics, grupas "Putnu balle", "Willow Farm", L.V. /NeParasts Bars, Dūdumu ģimene un citi.

Uz Bruknas muižu visērtāk nokļūt, braucot no Rīgas uz Bausku pa A7, pirms iebraukšanas Bauskā nogriezties pa kreisi virzienā uz Vecsauli (P87), braukt līdz Ozolainei (18 km), pagrieziens pa kreisi līdz Bruknai (5 km) un Bruknā jāgriežas pa labi 1 km.

Koncerts ilgs vairākas stundas, tādēļ akcijas rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt līdzi savas sedziņas, uz kurām ērti sēdēt Bruknas muižas zālājā.

Ieeja pasākumā pret ziedojuma kartēm, kuras 7, 10 un 15 EUR apmērā iegādājamas visās Biļešu paradīzes kasēs un mājas lapā www.bilesuparadize.lv. Visi ienākumi tiks novirzīti baznīcas celtniecībai Bruknā.

Vairāk par akciju "Uzcel savu baznīcu!": www.facebook.com/KalnaSvetibuKopiena


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90188813sec.