Pie Krimuldas pilsdrupām atjaunota siguldiešu Mīlestības liepa

Pirmdien, 14. jūlijā pie Krimuldas pilsdrupām notika simboliska Mīlestības liepas atjaunošana, kurā piedalījās Siguldas novada Domes, Latvijas un latviešu diasporas bērni no starptautiskās nometnes ''Izzini, izjūti Latviju un sevi tajā'', Bērnu fonds ''Attīstība'', Rehabilitācijas centrs ''Krimulda'' un ''Skaisto dārzu darbnīca''.

Liepas stādīšanā apvienojās Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, nometnes bērni ar vadītāju Mārīti Šmauksteli, Rehabilitācijas centra ''Krimulda'' valdes priekšsēdētāj Dace Vanaga-Mikāne un SIA ''Skaisto dārzu darbnīca'' pārstāve Sandra Kronberga.

Stāstot par vēsturiskās Mīlestības liepas atjaunošanas ieceri, starptautiskās nometnes vadītāja M. Šmaukstele uzsvēra šī notikuma simbolisko nozīmi un vēlmi ar pateicību atzīmēt nometnes izskaņu, kas dažiem latviešu bērniem deva iespēju pirmo reizi apmeklēt Latviju. Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece L. Sausiņa piebilda, ka būtiska ir arī liepas atrašanās vieta, kas ir vidusceļš un tikšanās vieta starp Siguldas, Turaidas un Krimuldas pilīm. ''Tiem, kas šodien ir šeit,'' uzsvēra L. Sausiņa, ''būs pienākums šeit atgriezties, lai apraudzīto, kā iestādītā liepiņa aug''.

''Dzīve sastāv no mazākiem un lielākiem mirkļiem,'' svētku noskaņu pastiprināja Rehabilitācijas centra ''Krimulda'' valdes priekšsēdētāja D. Vanaga-Mikāne, ''domāju, ka šī diena paliks visiem klātesošajiem atmiņā visu mūžu''. Izskanēja novēlējums, lai bērni, kas šodien ar dziesmām un rotaļām piedalījās liepas stādīšanā, pēc gadiem atgrieztos šajā vietā jau ar saviem tuvajiem cilvēkiem un izteiktu viens otram maģiskos vārdus – es Tevi mīlu!

SIA ''Skaisto dārzu darbnīca'' pārstāve S. Kronberga norādīja uz tradīciju un pagātnes izzināšanas nozīmi, veidojot stabilu un spēcīgu nākotni. 

Atjaunojot nolūzušo un siguldiešu stāstos arvien dzīvojošo Mīlestības liepu, simboliski noslēgsies triju valstu latviešu diasporas bērnu nometne, kura no 6. līdz 14. jūlijam norisinājās Krimuldas muižā. Nometnes  ''Izzini, sajūti Latviju un sevi tajā'' mērķis bija veicināt latviešu diasporas Krievijā un Īrijā bērnu saikni ar Latviju, stiprināt bērnu no citām valstīm un bērnu no Latvijas saliedētību, nodrošināt apstākļus bērnu kopīgai latviskā izziņai. Projektā bija iesaistīti dalībnieki no Siguldas un Kaunatas pagastu pašvaldībām, latviešu diasporu biedrībām Krievijā un Portlaoise latviešu nedēļas nogales skolas ''Sauleszaķēns'' Īrijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87194896sec.