Apceļo Gulbenes pilsētu un novadu

Vasara ir pašā pilnbriedā un pašvaldības aģentūra ''Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs'' vēl ikvienam atpūsties, ceļot un iepazīt arvien jaunas un skaistas vietas Latvijā un ārpus tās. Īpaši aicinām apskatīt un atklāt no jauna Gulbenes pilsētu un plašo novadu!

Bagātība slēpjas cilvēkos un stāstos, tāpēc, iepazīstot Gulbenes pilsētu un novada pagastus, aicinām izmantot iespēju pieteikt ekskursijas zinošu un aizrautīgu stāstnieku-gidu pavadībā. Ikviens ir aicināts izbaudīt šīs vasaras jaunumu – 9 kilometru garo ekskursiju ar elektrovilcieniņu pa Gulbenes pilsētu. Brauciena laikā var apskatīt pilsētas skaistākās vietas un klausīties vadītāja-gida stāstījumā par Gulbeni.    

Gardēžiem iesakām nobaudīt šīs vasaras sezonas Gulbenes novada īpašos ēdienus, piemēram, salātus ''Lācīšu raibie'', pamatēdienu ''Volfa mundieris'' un citus. Gulbenes novada īpašā ēdienkarte pieejama vairākās pilsētas un novada ēdināšanas vietās.

Gulbenes novada tūrisma piedāvājums ir plašs – tieši tāds, lai ikviens atrastu sev piemērotāko. Brauciens ar Gulbenes-Alūksnes Bānīti ļauj nesteidzoties izbaudīt vēsturiskā vilcieniņa šarmu un dabas skatus, bet, apmeklējot Bānīša depo, ir iespēja apskatīt restaurēto tvaika lokomotīvi ''Ferdinands'' un izbraukt ar rokas drezīnu. Kultūrvēsturiskā mantojuma baudītāji novērtēs baznīcu, vēsturisku vietu un muižu apskati. Savukārt novada muzeji un ekspozīcijas apmeklētājus sagaidīs ar zinošu gidu stāstījumu, aktīvu līdzdarbošanos un dažādām nodarbībām.

Izjādes ar zirgiem, maizītes cepšana, siera siešana, lauku labumu degustācija, zināmu un ne tik zināmu dzīvnieku apskate, pirts paražu izzināšana, dabas takas, ārstniecības augi – to visu un vēl vairāk iespējams baudīt Gulbenes novada lauku saimniecībās.

Arī par aktīvās atpūtas cienītājiem ir padomāts – velosipēdu noma un maršruti pa līkumotiem lauku un noslēpumainiem mežu ceļiem. Velomīļus aicinām arī doties izbraucienos ar elektrovelosipēdiem, kurus iespējams iznomāt sākot no 1 stundas līdz pat pāris dienām. Laivotāju priekam – maršruti gan Pededzē, gan Gaujas augštecē. Interesentiem piedāvājumā arī pļavu golfa laukumi un inventāra noma.

Apskati jauno Gulbenes novada tūrisma mājas lapu www.visitgulbene.lv un uzzini vairāk par Gulbenes novada apskates objektiem, aktīvo atpūtu, lauku saimniecībām, naktsmītnēm, pasākumiem un citām aktivitātēm.

Katru darba diena no pulksten 8.00 līdz 18.00 un sestdienās no pulksten 9.00 līdz 15.00 vasaras sezonā gaidām jūs ciemos pašvaldības aģentūrā ''Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs'', Ābeļu ielā 2, Gulbenē, kur iespējams saņemt bezmaksas informatīvos materiālus gan par Gulbenes novadu, gan par citām pilsētām un novadiem Latvijā, gan arī par Igauniju un Lietuvu. Aģentūrā iespējams iegādāties arī dažādus suvenīrus un pasākumu ieejas biļetes ''Biļešu Paradīzes'' kasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95203614sec.