Augusta sākumā Rēzeknē notiks pilsētas svētki «Jūra līdz ceļiem!»

No 1.līdz 3.augustam Rēzekne – pilsēta Latgales sirdī – svinēs 729. dzimšanas dienu, un šogad svētku moto ir ''Jūra līdz ceļiem!'', iezīmējot gan notikušo Jūras spēku flotes krasta apsardzes patruļkuģa ''Rēzekne'' ielaišanu ūdenī, gan Rēzeknes izaugsmi, pozicionējot nostāju, ka viss ir iespējams, ja vien ļoti gribam savu pilsētu attīstīt.

Tai pašā laikā svētku moto ir atrodamas variācijas, kas aicina meklēt un atrast vēl citas jūras un ceļu nozīmes, lai atklātu paši savu domu un jūtu dziļumu – vai iebrienot jūrā līdz ceļiem iedomājamies par tiem ceļiem, pa kuriem var aiziet līdz jūrai? Vai, esot Rēzeknes upes krastā, sajūtam Latgales jūras – Rāznas ezera – svaigumu un sadzirdam, kā upe pa saviem ceļiem aiztek līdz Baltijas jūrai, kur patrulē kuģis ''Rēzekne''? Ikviens Rēzeknes pilsētas svētkos varēs piedzīvot visdažādākās sajūtas un izbaudīt gan performances un koncertus, gan aktīvi iesaistīties radošajās darbnīcās.

Rēzeknes svētki 1. augustā iesāksies viduslaiku noskaņās Rēzeknes pilskalnā, kur no pulksten 18.00 vēstures rekonstrukciju klubi no Vitebskas, Pleskavas, ''Heiligenberg'', ''Rodenpois'' un ''Ugunszīme'' demonstrēs gan dažādas amatu prasmes, gan viduslaiku cīņas mākslu un aicinās ielūkoties apmetnes sadzīvē. Muzikāli varēs baudīt viduslaiku mūzikas grupas ''OBSCURUS ORBIS'',  deju kopas ''Dziga'' un grupas ''ElektroFolk'' uzstāšanos.

2. augustā no pulksten 12.00 pilsētā valdīs jūras noskaņa, ciemos ieradīsies gan Jūras spēku flotes krasta apsardzes patruļkuģa P-09 ''Rēzekne'' komanda, gan 2. zemessardzes novada un Valsts robežsardzes koledžas komanda, kuru vadībā būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās – mazie varēs paši izveidot savu kuģīša modeli un iesaistīties dārgumu meklēšanas spēlē, lielie – sacensties enkuru celšanas, roku laušanās vai virves vilkšanas sacensībās, paredzēts arī zābaku mešanas konkurss un izveicības stafete, kas prasīs gan veiklību, gan arī savstarpējo komandas sadarbību, kas ļoti nozīmīga ir arī strādājot uz kuģa.

Svinot Latvijas armijas un Rēzeknes 9. kājnieku pulka 95. gadadienu, pilsētas svētku ietvaros būs iespēja apskatīt karavīru, robežsargu un zemessargu ieročus, vērot dažādus paraugdemonstrējumus un prezentācijas, mieloties lauka virtuvē un baudīt Zemessardzes pūtēju orķestra un Valsts Robežsardzes koledžas kora koncertu.

Pulksten 15.00 Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentes Grieta Butjankova, Anastasija Bikova un grupa ''Time Beat'', kuri apvienojušies kopīgā komandā ''From Silence'' piedāvās skatītājiem performanci jeb glezniecisku pārdomu spoguli ar muzikālo pavadījumu ''Jūra līdz ceļiem – Domās līdz ausīm – Ceļi virs domām'', aicinot iedziļināties mākslinieka radošajā procesā un vērot, kā domas realizējas uz audekla.

Pēc aktīvas darbošanās, pulksten 18.00 Latgales vēstniecībā GORS būs iespēja baudīt koncertuzvedumu ''Pa dzintara ceļu...'' (biļetes 8.00–14.00 EUR), kurā pasaules mūzikas ansamblis ''TālaMana'', tā sastāvā muzicē Laila Saliņa (Latvija/ASV), Džims Matus (Polija/ASV), Šeins Šanahāns (Īrija/ASV) un Timo Vēnenens (Somija), aizvedīs aizraujošā muzikāli teatrālā ceļojumā pa leģendām apvītajiem dzintara tirdzniecības ceļiem.

Pulksten 20.00 aicinām rēzekniešus un pilsētas viesus uzgavilēt SVĒTKU GĀJIENA komandām, kas šogad  savos priekšnesumos un vizuālajos ietērpos demonstrēs jūras tēmu un dosies mazliet garākā gājienā nekā pagājušā gadā - pa Atbrīvošanas aleju no Kr.Valdemāra ielas līdz Festivāla parkam. Lai skatītājiem gājiena vērošana būtu interesantāka, ar gājiena dalībniekiem iepazīstinās mūziķi Mārtiņš Ruskis un Mārtiņš Jātnieks, kurus pēc tam varēs dzirdēt arī vakara koncertā. Uzreiz pēc gājiena Festivāla parkā turpināsies vakara koncertprogramma, kurā īpaši ar aplausiem un ovācijām sveiksim šī gada ''Latvijas šlāgeraptaujas 2014'' uzvarētājus - grupu ''GINC UN ES''. Vakara programmas muzikālajā koncertuzvedumā ''GADALAIKI'' varēs ļauties trīsdimensiju sajūtām un izbaudīt latviešu un pasaules popmūzikas, rokmūzikas, džeza un klasiskās mūzikas skaņdarbus populāru mākslinieku izpildījumā, ko papildinās maģiskas gaismas spēles, krāšņas videoprojekcijas, aizraujoši specefekti un neaizmirstamas sajūtas, dodoties mīlestības ceļojumā cauri četriem gadalaikiem. Kā ierasts, sestdienas svētku programmas noslēgumā baudīsim SVĒTKU SALŪTU.

3. augustā pulksten 11.00 sāksies tradicionālā BĒRNU RATIŅU PARĀDE pa Atbrīvošanas aleju no pieminekļa ''Vienoti Latvijai'' līdz Festivāla parkam, kur sekos koncertprogramma bērniem un darbosies radošās darbnīcas un atrakcijas. Pilsētas svētki izskanēs ar tradicionālo Starptautiskā akordeonistu plenēra ''Rēzekne 2014'' noslēguma koncertu Latgales vēstniecībā GORS.

Informējam, ka pilsētas svētku gājiena un bērnu ratiņu parādes laikā, tas ir, sestdien, 2. augustā, no pulksten 19.30 līdz 21.00 tiks slēgta transporta kustība Atbrīvošanas alejā, posmā no Kr.Valdemāra ielas līdz Pils ielai, un svētdien, 3. augustā, no pulksten 10.00 līdz 12.00 – Atbrīvošanas alejā no N.Rancāna ielas līdz Festivāla parkam Pils ielā. Autovadītājus gājienu laikā aicinām būt saprotošiem un iecietīgiem.

Tikai kopā viss ir iespējams – satiksimies Rēzeknes pilsētas svētkos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.67565489sec.