Tūrisma nozarē vērojama strauja tirgus atveseļošanās

Baltijā lielākais tūroperators Novatours apkopojis 2013. gada finanšu datus, kuri liecina par strauju tūrisma nozares atkopšanos un jaunu ceļošanas tendenču parādīšanos Latvijas tūristu vidū.

Pērn lielākā Baltijas tūroperatora Novatours apgrozījums bijis lielāks nekā 13.3 miljoni latu, kas ir par 19 miljoniem latu vairāk nekā gadu iepriekš. ''Vērtējot Novatours finanšu datus, redzam, ka Latvijas iedzīvotāji piedzīvo finansiālo atkopšanos. Par tirgus atveseļošanos liecina arī fakts, ka vairāk nekā 50% no Novatours pārdotajiem ceļojumiem tiek iegādāti iepriekšpārdošanā, kas pierāda faktu, ka cilvēki plāno un spēj paredzēt savus līdzekļu apmērus ilgtermiņā,'' komentē uzņēmuma direktors Leonīds Močeņovs.

2013. gadā Novatours pārvadājis 28.000 pasažierus 11 virzienos. Pērn, sekojot līdzi klientu pieprasījumam, tūroperators sāka piedāvāt divus jaunus galamērķus – Bodruma, Turcijā un Maljorka, Spānijā. Vidējais Novatours reisu noslogojums ir 98%. Vairāk nekā 70% no gada laikā pārdotajiem ceļojumiem iegādājas Novatours lojālie un patstāvīgie klienti.

Latvijas iedzīvotāju ceļošanas tendences

Runājot par ceļošanas tendencēm, regulārie ceļotāji – tie, kas nemainīgi ceļo uz saviem iemīļotākajiem galamērķiem vismaz reizi gadā, meklē jaunas izklaides un vietējās kultūras iepazīšanas iespējas. Tādejādi Novatours saviem klientiem katru sezonu visos galamērķos piedāvā papildus ekskursijas, kuras individuāli katrs ceļotājs var pielāgot savam atpūtas režīmam.

Viena no būtiskākajām tendencēm, kas norāda uz tūrisma nozares atkopšanos šajā gadā, ir klientu vēlme ceļot kopā ar ģimeni – bērniem un vecvecākiem. Šis ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kā Novatours ir izdevies noturēt klientus, piedāvājot ideālu cenas un pakalpojuma kvalitātes kombināciju īpaši tiem, kuriem ir būtiski atpūsties kopā ar ģimeni un draugiem, nevis atsevišķi, atstājot kādu mājās ierobežoto līdzekļu dēļ.

Pieaug vecumā jauno potenciālo klientu skaits, līdz ar to – jāveido komunikācija ar klientiem un sadarbības partneriem tāda, kas būtu piemērotāka gados jaunākai auditorijai. Tāpat jāspēj nodrošināt šīs auditorijas daļai piemērotu cenu līmeni un prasībām atbilstošu piedāvājumu.

Izzūd atpūtas sezonu robežas. Ja iepriekš lielākais klientu ceļošanas laiks bija vasara un ziema, tad šobrīd interese par atpūtas braucieniem ir līdzvērtīga arī pavasarī un rudenī.

Arvien mazāk klientu izvēlas iegādāties ceļojumus, izmantojot kreditēšanas vai līzinga pakalpojumus. Klienti ceļojumus vairāk iegādājas iepriekšpārdošanā, tādējādi ietaupot līdz pat 50% ceļojuma izmaksu.

2013.gadā populārākais atpūtas galamērķis bija Turcija, kuru izvēlējās 30% Novatours klientu. Citi populārākie galamērķi: 20% – Bulgārija, 15% - Grieķija, 10% - Spānija, 8% Ēģipte, 7% Itālija – 10% citi galamērķi.

Par Novatours

Novatours ir lielākais tūroperators Baltijas valstīs, kas Latvijā darbojas vairāk nekā 10 gadus. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. Novatours garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

Tūrisma operators Novatours šogad ''Reputācijas topā'' starp visām tūrisma aģentūrām un operatoriem ierindojies visaugstākajā pozīcijā. Salīdzinājumā ar pērnā gada topa rezultātiem tas kopumā pakāpies par 11 vietām, savukārt sociālo un individuālo pakalpojumu kategorijā - par trim vietām, ierindojoties topa 7. vietā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46651506sec.