Latvijas tūrisma nozares pārstāvji gandarīti par ārvalstu viesu straujo pieplūdumu

Latvijā šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir vērojams ārzemju viesu straujš pieplūdums, kas galvenokārt skaidrojams ar nozares organizāciju īstenotajiem pasākumiem ārējā tūrisma veicināšanai, secina nozares eksperti.

Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka šāgada pirmajā ceturksnī Latvijas viesnīcās apmetušies 348,5 tūkstoši ārvalstu tūristu, kas bija par 15.7% vairāk nekā pagājušā gada trijos pirmajos mēnešos, bet ārzemnieku viesnīcās pavadīto nakšu skaits šogad pirmajos trijos mēnešos bijis par 3% lielāks nekā attiecīgā periodā pērn.

''Ārvalstu tūrisma plūsmas kāpums liecina, ka Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) aktivitātes mērķa tirgos, tostarp dalība tūrisma izstādēs un semināru rīkošana medijiem un tūroperatoriem, ir nesušas vērā ņemamus augļus," gandarījumu pauda TAVA vadītājs Armands Slokenbergs.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem arī otrais ceturksnis ir sācies ar izaugsmi. Proti, aprīlī viesnīcu numuru noslogojums sasniedza 42.1% iepretim 39.8% šajā pašā mēnesī pērn, bet maijā tas pieauga līdz 52.8% pretstatā 50.3% pagājušā gada maijā.

Asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele pastāstīja, ka iepriekšējos gados Latvijā samazinājās tūristu skaits no Vācijas, bet šogad viņi ir atgriezušies ar uzviju. Turklāt, pēc viņas teiktā, audzis ceļotāju skaits no Beniluksa valstīm - Beļģijas, Luksemburgas un Nīderlandes, bet skandināvu tūristu skaits ir tikpat liels, cik citus gadus.

Arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents, viesnīcas "Radisson Blu Ridzene Hotel" vadītājs Jānis Vālodze pozitīvi vērtē attīstību viesmīlības nozarē.

"Viesnīcas "Radisson Blu Ridzene Hotel" noslogojums ir tikpat augsts kā pagājušajā gadā, bet bažas par Krievijas tirgu pagaidām nav piepildījušās. Pēdējos gados pieaugusi tūristu plūsma no Igaunijas un Lietuvas, savukārt vācieši un skandināvi pie mums šogad viesojas tikpat kuplā skaitā, cik iepriekšējos gados," informēja Vālodze.

Arī internetā ir reģistrēta augoša ārzemnieku interese par ceļojumiem uz Latviju, liecina TAVA apkopotie "Google Analytics" dati par vietnes www.latvia.travel sadaļas "Rīga 2014" apmeklējumiem. Salīdzinājumā ar 2013. gadu šogad par 169.46% vairāk nekā pērn apmeklēta "Rīga 2014" apakšsadaļa somu valodā, bet par 90.93% vairāk - zviedru valodā. Būtisks palielinājums fiksēts arī apakšsadaļās, kurās informācija sniegta latviešu, angļu, vācu, zviedru, igauņu, lietuviešu un krievu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51990604sec.