Rēzeknes pilsētas svētkos gaidāmas veiklības, spēka un radošās aktivitātes

Rēzeknes pilsētas svētku ''Jūra līdz ceļiem!'' ietvaros, Festivāla parkā (Pils ielā 7) 2. augustā no pulksten 12.00 līdz 16.00, gājēju promenādē un pie Latgales vēstniecības GORS ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis ir aicināts iesaistīties radošās aktivitātēs, lai pārbaudītu savu veiklību un spēku, mācītos jaunas prasmes un kopā ar ģimeni vai draugiem izbaudītu svētku radošo gaisotni.

Jau 2. augustā būs iespēja satikt Jūras spēku flotes krasta apsardzes patruļkuģa P-09 ''Rēzekne'' komandu, klātienē sajust jūrnieku dzīves interesantākās nianses un ne tikai apskatīt kuģa ekipējumu, bet arī uzmērīt ugunsdzēsības un hidrokostīmus.

Aizraujošu darbošanos sev varēs atrast gan lielie, gan mazie – mazie varēs iesaistīties  kuģīšu locīšanas darbnīcā (no pulksten 12.00), kur katrs varēs izveidot savu visskaistāko patruļkuģi un turpat upes malā veidot kopīgu kuģīšu izstādi, bet lielie aicināti sajust sevī jūrnieku stiprumu un piedalīties gan virves vilkšanas un roku laušanās sacensībās, gan enkuru celšanas čempionātā (no pulksten 12.00), kur varēs pārbaudīt, cik ātri un kā var pacelt īstu enkuru, gan arī patruļkuģa sviedlīnes mešanas sacensībās (no pulksten 12.00).

Tāpat ikviens varēs uzspēlēt NIKE futbolu vai mini novusu (no pulksten 12.00), piedalīties dārgumu meklēšanas spēlē vai veikt veiklības stafeti (no pulksten 12.00), kurā būs jāatrisina vairāki uzdevumi, ļaujot sevī attīstīt  ne tikai ātrumu, bet arī sadarbošanos komandā, kā tas parasti notiek uz kuģa, vai pārbaudīt precizitāti zābaku mešanas vai maisu cilāšanas konkursā (no pulksten 12.00), kas ir ļoti ierasta lieta jūras svētku laikā. Protams, sacensībās un konkursos gaidāmas arī nelielas, bet patīkamas pārsteiguma balvas.

Svinot Latvijas armijas un Rēzeknes 9. kājnieku pulka 95. gadadienu, pilsētas svētku ietvaros īpašu programmu piedāvās arī 2. Zemessardzes novads un Valsts robežsardze, ļaujot izbaudīt Zemessardzes pūtēju orķestra un Robežsardzes kora koncertu (pulksten 12.10 - 14.00), apskatīt karavīru, robežsargu un zemessargu ieročus (pulksten 12.00 - 16.00), vērot gan Valsts robežsardzes koledžas kinologu dresēto dienesta suņu paraugdemonstrējumus (pulksten 13.00), gan nesprāgušās munīcijas iznīcināšanas neitralizēšanas prezentāciju (pulksten 14.00), kā arī mieloties karavīru lauka virtuvē (pulksten 13.15), tāpat būs iespēja nogaršot jūrnieku stilā gatavotos makaronus pa flocki (pulksten 14.00).

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ieradīsies ar vairākām tehnikas vienībām un demonstrēs (no pulksten 12.00) gan  ugunsdzēšamo auto, gan mikroautobusu ar ūdenslīdēju aprīkojumu un laivu, bet DNB banka ļaus bērniem iejusties kuģu kapteiņu ādā, pašiem vadot savus radiovadāmos kuģīšus.

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi radošajā darbnīcā (no pulksten 12.00) piedāvās izmēģināt strādāt ar keramiku, metālu, koku un tekstilu, veidojot no māla zivis vai piepalīdzot noslīpēt kādu detaļu koka skulptūrai, vai arī izgatavojot sev tīkamu suvenīru vai rotaslietu.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles mākslinieku apvienība ''From Silence'' sadarbībā ar mūzikas grupu ''Time Beat'' piedāvās mūsdienīgu performanci ''Jūra līdz ceļiem – Domās līdz ausīm – Ceļi virs domām'' (pulksten 15.00), ļaujot iepazīt savādāku gleznošanas manieri un izbaudīt mākslinieka pārdomu atainojumu mūzikā un krāsu ritmā.

Visi dziedātmīlošie, kas ir sasnieguši 18 gadu vecumu, varēs piedalīties vokālajā konkursā Dziesmu kari 2014 (pulksten 14.00) pie Latgales vēstniecības GORS, bet sportotājiem šajā dienā paralēli ir iespēja piedalīties dažādās Streetgames aktivitātēs, kas norisināsies stadiona teritorijā un stāvvietā Atbrīvošanas alejā 139 (no pulksten 12.00).

Lai katram radoši Rēzeknes pilsētas svētki un pietiek gribasspēka iesaistīties piedāvātajās aktivitātēs!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55918312sec.