Nedēļas nogalē, 9. un 10. augustā, gaidāmi XI Zemgaļu svētki

Šīs nedēļas nogalē 9. un 10. augustā nu jau vienpadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas ir guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu vidū. Pilskalna pakājē atkal mirdzēs šķēpi un rotas, iejusties senās dzīves veidā palīdzēs vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas un ārzemēm. Svētkos akcents likts uz zemgaļu materiālās, garīgās kultūras un dzīvesveida popularizēšanu senatnē no 9. līdz 13. gadsimtam.

Zemgaļu svētki iesāksies sestdien, pulksten 14.00 ar festivāla dalībnieku gājienu no Tērvetes pilskalna. Svētku atklāšana Tērvetes estrādē, kur visas dienas garumā varēs baudīt svētku koncertu. Pulksten 18.00 Joku karaļa Edgara Liepiņa 85. gadu jubilejas piemiņas koncerts ''Uzdziedi, sirds gaiša kļūst!''. Ieeja koncertos bez maksas.

Vakarā zaļumballe kopā ar Gunti Skrastiņu un grupu ''No pusvārda'' (ieeja 3.00 EUR).

Savukārt netālu esošajā Seno laiku  apmetnē aiz Tērvetes pilskalna tiks radīta vīzija ar izbūvētu 13. gadsimta zemgaļu sētu, ap kuru grupēsies vairāki desmiti pašmāju un viesu celtas senlaicīgas teltis cīnītajiem un amatniekiem. Divu dienu garumā te tiks demonstrēts 9. - 13. gadsimta dzīvesveids, apmeklētājiem rādot amatu prasmes, vienkoča laivas grebšanu, jātnieku paraugdemonstrējumus, folkloras kopu priekšnesumus un dejas. Vīri no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Igaunijas demonstrēs seno cīņu mākslas gan Baltijas reģiona karavīru turnīrā, gan komandu cīņās, gan kaujā pie zemgaļu apmetnes. Svētku apmeklētājiem iejusties senatnes dzīves ritmā palīdzēs iespēja greznoties senajos tērpos, izmēģināt šaušanu ar loku un apgūt senās amatu prasmes. Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties atrakcijās un viduslaiku spēlēs, bērniem - zīmēšana, stafetes, loka šaušana, veidošana un citas nodarbes.

Ieejas maksa Seno laiku apmetnē: pieaugušajiem 3.00 EUR, skolēniem un pensionāriem 2.00 EUR.

Gardas un skaistas lietas varēs iegādāties Zemgaļu tirgū, uz kuru pieteikušies vairāk kā 60 tirgotāji. Tas norisināsies abas svētku dienas no pulksten 11.00 pļavā pirms Tērvetes pilskalna.

Svētku programma: www.lielkenins.lv, tālr. 26950975.

Svētkus organizē biedrība ''Latviešu karavīrs'', sadarbībā ar Zemgales plānošanas reģionu un Tērvetes novada domi.

Atbalsta:  Zaļo un Zemnieku savienība, AS ''Dobeles dzirnavnieks'', AS ''Agrofirma Tērvete'', AS ''Latvijas valsts meži'', LKS ''Dāmnieki'', laikraksts ''Zemgale'', jelgavniekiem.lv, zz.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42704511sec.